Döntések

2023.03.30. 19:30

Többszázmilliós fejlesztések kezdődhetnek a Jászságban

A szankciós válság kormányzati kezelése mellett aktuális jászsági fejlesztésekről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Pócs János.

Illés Anita

Pócs János

Fotó: Pesti József

Az állami fenntartású köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása című pályázaton a Jászberényi Tankerületi Központ 297 millió forint támogatásban részesült. Jászfényszaru önkormányzata pedig a TOP Plusz programban helyi és térségi turizmusfejlesztésre mintegy 350 millió forintot nyert a „Csörsz vezér kerékpárút” című pályázat megvalósítására

 – jelentette be az országgyűlési képviselő. 

A projekt növeli Jászfényszaru és a Jászság vonzerejét. A pályázati forrásból kerékpárutakat építenek, kerékpáros hidat létesítenek a Zagyván és pihenőparkot alakítanak ki a régi vásártéren. 

Mint azt megtudtuk, a beruházás illeszkedik a korábban megépített Hatvan–Jászfényszaru kerékpárúthoz és a városon áthaladó hivatásforgalmú kerékpárúthoz is, így teljessé válhat a munkába járás, a rekreációs célú családi kerékpározás és a tavaly megépített bringapark kihasználtsága. 

A honatya a továbbiakban szólt a lakossági használatú fúrt kutak bejelentési kötelezettségéről, és felhívta a figyelmet a „Fuss Jászság, fuss!” elnevezésű jászsági futóversenyre, melyet az atlétikai világbajnokságra hangolódva, június 11-én rendeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában