Pályázat

2023.03.22. 17:00

Új fűtésrendszert építenek ki az újszilvási idősotthonban

Az elkövetkezendő két évben jelentős energetikai korszerűsítésen esik át az újszilvási művelődési ház és az idősek otthona.

H. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nyertes pályázatnak köszönhetően korszerűsíthetik a helyi idősek otthonát és a művelődési házat – számolt be a projektről a Pest vármegyei község önkormányzata. 

Tájékoztatásuk szerint mindkét épület külső falaira, padlásfödémjére és tetőszerkezetére szigetelés kerül, és kicserélik az összes nyílászárót is. Az idősotthon épületének teljes fűtésrendszere megújul, a jelenlegi elavult gázkazánt egy változó fordulatszámú szivattyúval és elektromos szabályzóval ellátott kondenzációs kazánra cserélik. Mindemellett kiépítenek egy 6,6 kW-os levegő-víz hőszivattyúrendszert és egy 6,4 kW-os napelemrendszert.

A polgármesteri hivatal arról is beszámolt, hogy a művelődési ház esetében ezek a fejlesztések korábban már megvalósultak, az intézmény rendelkezik napelemes és talajszondás hőszivattyúrendszerrel egyaránt. Az energetikai fejlesztések befejezésének határideje 2025. március 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában