Program

2023.03.18. 13:30

Veteményeztek az újszászi óvodások

Az óvodai nevelés alapprogramjában kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés, a program ennek egyik alappillérét, az egészségtudatos táplálkozási ismereteket is erősíti.

Rimóczi Ágnes

Együtt ültettek az újszászi óvodások

Forrás: Beküldött fotó

Borsót és hagymát ültettek az újszászi óvodások a napokban. A város nevelési intézménye csatlakozott az országos Ovikert programhoz, ennek keretében alakították ki kis veteményeskertjüket. 

Jelentkeztünk a programra, a pályázatunk azonban nem nyert. Szerencsére azonban ennek ellenére mégis belevághattunk. Répási Csabáné Tóth Rozália önkormányzati képviselő, településkép védelmi tanácsnok asszony úgy döntött, hogy ő felkarolja ezt a kezdeményezést, neki köszönhetően földbe kerültek az első magok, hagymák 

– mondta el érdeklődésünkre Dobozi Róbert. 

A városvezető elmondta, hogy előkészületként a városi karbantartó csoport tagjai felásták és előkészítették az óvoda udvarának egy részét, majd a képviselő által megvásárolt borsót, valamint vörös- és lilahagymákat a kicsik ültették el az óvónők segítségével. A veteményeskert ápolása és gondozása ezentúl az óvodai foglalkozások része lesz. 

– A szorgos kis kezek nagyon hamar elvégezték a munka dandárját, és bizony sok csöppség mozdulatain meglátszott, hogy rutinos kertészkedőnek számít már a szülők, nagyszülők jóvoltából – hangsúlyozta Dobozi Róbert. 

Hozzátette: mivel az óvodai nevelés alapprogramjában kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés, a program ennek egyik alappillérét, az egészségtudatos táplálkozási ismereteket is erősíteni tudja.

A veteményezés örömét elsőként a Bajcsy-Zsilinszky utcai, belterületi óvoda csöppségei élhették át, de a vetőmagok hamarosan megérkeznek a Nagykerti óvodai csoportba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában