Galériával

2023.04.04. 06:52

Átadták a megújult sportházat Jászkarajenőn – videóval

Hivatalosan is átadták hétfőn Jászkarajenő legújabb beruházásait a helyi sportház épülete előtt. A Magyar Falu Program pályázatán elnyert tanyagondnoki buszt, a renovált ravatalozót és a teljes körű felújításon átesett sportházat ünnepélyes keretek között vehette birtokba a Dél-Pest vármegyei település.

Hartai Gergely

A sportház átadásánál a szalagot Földi László (balra), Palya István (középen) és Gyopáros Alpár vágta át

Fotó: Mészáros János

A helyi futballpálya rendezvényeihez kiszolgálóhelyiségeket biztosító sportház mintegy tizenhét millió forintból újult meg, melyhez hárommillió forint önerővel járult hozzá az önkormányzat. A renoválás során korszerűsítették a víz- és villanyhálózatot, a nyílászárókat is cserélték, az épületet pedig átfestették. A létesítmény mindemellett új burkolatot kapott. Palya István polgármester a projektzáró rendezvény kezdetén a község életének sorsfordító pillanatairól számolt be. Mint mondta, a falu életében korábban súlyos problémákat okozott az elvándorlás, mely nagyban rányomta bélyegét az elmúlt évtizedekre.

– A rendszerváltás után abban bíztunk, hogy lendületet vesz a falu, ám inkább a stagnálás időszaka jött el. A fordulópontot 2010 jelentette, amikor a kormány felvállalta a vidék fejlesztését. Az elmúlt tizenhárom év alatt sikerült felzárkóznunk, a Magyar Falu Program ebben rendkívül sokat segített – fogalmazott a község első embere.

Palya István kiemelte, a kormányzati program a falvak jövőjének biztosítására, és a vidék megmaradására helyezi a hangsúlyt. A legfőbb célja pedig az, hogy faluhelyen is adottak legyenek azok a lehetőségek, amelyekre egy fiatal családnak szüksége van.

Az átadón ezt követően Földi László, Cegléd és térségének országgyűlési képviselője kapott szót. A honatya hangsúlyozta: választókerületébe eddig több mint egymilliárd forint értékű beruházás érkezett a Magyar Falu Program segítségével.

– A jászkarajenői beruházásoknak fontos részét képezik a belügyminisztériumi pályázatokon elnyert fejlesztések is. Ezeknek köszönhető például a közeli lovascentrum, ahol nemrég rangos versenyeket rendeztek – részletezte a képviselő.

Kiemelt célkitűzésünk, hogy versenyképessé tegyük a falut a várossal. Biztosítani kell, hogy a falvakban élő emberek életminősége elérje, sőt, meghaladja a városok lakóinak életminőségét

– vette át a szót a pódiumnál a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 

Gyopáros Alpár rámutatott: Jászkarajenő az elmúlt négy évben – a Magyar Falu Program keretében – több mint 370 millió forint pályázati forráshoz jutott hozzá. Ezt az összeget egyebek mellett iskolafejlesztésre, játszótérépítésre, közösségi terek fejlesztésére, szolgálati lakásra és orvosi rendelőre, tanyabusz beszerzésére, járdaépítésre, sportházfelújításra, valamint ravatalozóra költhette az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában