Támogatás

2023.04.10. 07:00

Babautalvány bevezetéséről is döntött a jászárokszállási képviselő-testület

Egyszeri tízezer forintos támogatással segítik az újszülötteket és az időseket.

I. A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az újszülöttek és a 65. életévüket betöltöttek szociális rászorultságtól független támogatásáról is döntött legutóbbi ülésén a jászárokszállási képviselő-testület. Ennek értelmében az önkormányzat egyszeri, tízezer forint értékű vásárlási utalvány formájában nyújt támogatást a gyermekek születésével kapcsolatos költségekhez. 

A babautalvány a településen bejelentett lakóhellyel és más településen tartózkodási hellyel nem rendelkező szülő részére, tárgyévben született gyermeke után alanyi jogon jár, külön kérelem benyújtása nélkül. A testület jóváhagyta azt is, hogy az önkormányzat a 65. életévüket betöltő lakosok részére karácsonyra egyszeri tízezer forint támogatást biztosít, melyet készpénzben fizetnek ki az érintetteknek. A 65. életévüket betöltő lakosok egyszeri támogatására az a Jászárokszálláson állandó, bejelentett lakóhellyel rendelkező személy jogosult, aki a tárgyév december 31. napjáig a 65. életévét betölti és más településen nem rendelkezik tartózkodási hellyel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában