Összefoglaló

2023.04.01. 20:30

Befejezik a félbehagyott Piramist Törökszentmiklóson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Egy túrkevei székhelyű cég vállalta, hogy két éven belül befejezi a Törökszentmiklós belvárosában 2007 óta csúfoskodó betontorzót, a félbehagyott Piramis Centert. A pályázat elfogadásáról döntött csütörtökön a város képviselő-testülete.

Nem jogerősen négy év börtönt kapott az a tizenkilenc éves szolnoki fiatalember, aki a vármegyeszékhely egyik játszóterén verte meg és rabolta ki ittas állapotban lévő áldozatát. A férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

Rekordszámú versenyző részvételével tartották meg szombaton az ország egyik legrangosabb és legjelentősebb gasztronómiai versenyét, a XVI. Pelikán Kupát. Idén immár 120 versenyző mérettette meg magát cukrász, pincér és szakács kategóriában.

Újabb sakált láthattak Csataszögön, sötétedés után bukkant fel az alattomos ragadozó. A környéken garázdálkodó sakálok kegyetlen támadásainak eredményeként még a kóbor kutyák is eltűntek a környékről.

Tehetetlen az egyre szaporodó kóbor ebek ellen Tiszapüspöki önkormányzata, a falkában járó kutyák már korábban is gondot okoztak, de tavasszal még inkább kiszabadultak a település utcáira. A helyiek nagyon aggódnak a kialakult helyzet miatt.

Kigyulladt egy személyautó egy lakóház udvarán, Jászjákóhalmán, a Kemény Zsigmond utcában szombat délelőtt. A jászberényi hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok tovább terjedését és eloltották a tüzet.

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság 21. fordulójában a Szolnoki Dózsa kilenc góllal legyőzte a vendég Pécsi VSK legénységét. A felek pécsi meccsét a szolnokiak nyerték 16–9-re, ezúttal is Jansik Dávidék ígérkeztek az összecsapás toronymagas esélyesének.

Online játékkal zsarolta áldozatait egy zalai férfi. A vádlott a sértettek bizalmát elnyerve szexuális tartalmú beszélgetést kezdeményezett, majd arra kérte őket, hogy küldjenek magukról intim felvételeket.

Illegális bevándorlókat csempészett egy 81 éves férfi, a magyar rendőrök lekapcsolták. A laoszi születésű francia állampolgárságú férfi ellen vádat emelt a Siklósi Járási Ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában