Ajánló

2023.04.14. 09:00

Egyre több szabadtéri program közül választhatunk hétvégén a Jászkunságban

Számos sportesemény, költészet napi program, valamint koncert várja a kikapcsolódni vágyókat hétvégén a Jászkunságban.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Péntek:

Árvízveszély, járhatatlan országutak, elfagyott végtagok és súlyos helyreállítási költségek – érdekes előadásra várják a résztvevőket Szolnokon, az Aba-Novák Agóra kamaratermébe, délután 15 órától. A Családfakutatók Klubja soros előadásának címe: Szélsőséges telek írásos emlékei. A fogvacogtató évszak történelmi emlékeit Vincze János Farkas levéltáros tárja fel a hallgatóság előtt.

17 órától a Szőlőszem Ifjúsági Klubban kezdődik a Halihó Április! című produkció a Kaméleon Társulat előadásában.

Jászberényben az Ifjúsági Házban Deák Bill Blues Band koncertre várják a rajongókat. A kaput 19 órától nyitják, a koncert 20.30-kor kezdődik.

Szombat:

Szolnokon már reggel 8 órától várja „Tavaszi nagytakarításra” a jelentkezőket a Tisza Horgászegyesület a Holt-Tisza parti Közösségi Házban. A szemétszedés a Alcsiszigeti Holt-Tisza teljes területén zajlik majd egészen 13 óráig. A résztvevők, akik között végül horgászengedélyeket sorsolnak majd ki, a helyszínen kukászsákokat és kesztyűt is kapnak.

Reggel 9 órától jótékonysági futás indul a tiszaligeti városi sportcsarnok elől, Szolnoki kutyagolás címmel. A bevételt a leukémiás gyermekek gyógyulására fordítják, a nevezés fejenként 3000 forint. Indulni kutyával vagy anélkül, egyénileg és csoportosan is lehet kettő, vagy akár négy kilométeren. Az esemény fővédnöke Szalay Ferenc, a város polgármestere.

Szintén reggel 9 órától várják a mozogni vágyókat a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben a Tiszta Szívvel Szolnokért szűrőprogram kísérő eseményére. A Mozogj tiszta szívvel! nevű rendezvényen a résztvevők gyalogtúra során fedezhetik fel a kevésbé ismert túraösvényeket, a kerékpárral érkezők pedig körbetekerhetik a parkerdő összes kerékpárútját. Tíz órától Vincze Gábor hosszútávfutóval közösségi futás indul a parkerdőben melyet egy rövid előadás követ, Futás a természetben természetesen címmel. A gyülekező helye a parkerdő játszóterének parkolója. A program körülbelül 11 óráig tart.

Délelőtt 10 órától amatőr dartsverseny kezdődik a Vízpart körúti Hobby Sörözőben. A nevezési díj egy adag meleg ebédet is tartalmaz.

Ugyancsak délelőtt 10 órától indulnak a Verseghy Ferenc Könyvtárban a költészet napi események. A program a szolnoki nagycsoportos óvodások szavalóversenyével kezdődik, délután 14 órától Fejes Katica és Horváth Sándor Katicabogarak című verses-zenés előadásával folytatódik. Ezt követően, 15 órától belépő fejében Koltai Róbert színművész Sose halok meg? című zenés-verses könyvbemutató kabaréját tekinthetik meg az érdeklődők, a művész beszélgetőpartnere Gaál Ildikó rendező lesz. A nap 17 órától a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium drámatagozatosainak vers és sanzon előadásával folytatódik. Este 19 órától irodalmi kvíz kezdőik maximum négy fős csapatok számára.

Mindeközben délelőtt 10-től délután 16 -ig ki lehet próbálni a költészet napi szabadulószobát is, melyet óránként, 2-5 fős csapatokkal indítanak.

Délután 14 órától a Hild Viktor Könyvtárban Csepp-Tár aroma- és fitoterápiás interaktív előadás kezdődik, melynek témája az adaptogének lesznek. Az ezzel kapcsolatos előadást és tanácsadást Bán Szilvia természetgyógyász, gyógymasszőr és aromaterapeuta tartja.

Délután 15 órától a Szolnoki Galériában az Életmű az életműben címmel, Zádor István (1882-1963) grafikus- és festőművész emlékére kiállítás nyílik a Damjanich János Múzeum szervezésében. Az eseményen köszöntőt mond dr. Horváth László múzeumigazgató, a tárlatot, mely június 24-ig látogatható, Csiszár Róbert Péter, a kiállítás kurátora, a Zádor István-monográfia szerzője nyitja meg.

Este 19 órától a Sárga Sörözőben póthúsvéti koncerttel várják a szórakozni vágyókat. A hölgy vendégekre meglepetés vár, az est vendége a Képlett zenekar lesz.

Kiskörén első alkalommal rendezik meg a Tour de Ring-a-tó Kisköre páros amatőr kerékpárversenyt. A megmérettetés a Ring-a-tó Kisköre strandtól indul 9.30-tól.  A táv 12 kilométer hosszú, és Kisköréről Dinnyéshátra, majd vissza, Kiskörére tart. Nevezni a helyszínen, vagy az [email protected] email címen lehet.

Nagykörűben ezen a napon kezdődik a „Virágbontó hétvége-Cseresznyevirág ünnep”, az eseménysor délután 14 órától 17 óráig cseresznyevirág sétával indul a templomkerttől a templomkertig a helyi illetőségű túravezető, Rimóczi Árpád vezetésével. Ezt követően 18.30-as templomkerti gyülekező után 19 órától a Petrovay György Általános Iskola énekkarának és az érdi „Rozenbrücke kórus közös műsorával folytatódik a program, majd 19. 30-tól indul a körmenet a cseresznyésben, faöleléssel és kívánságszalagok elhelyezésével. 20.00-tól ismét énekel a Rosenbrücke kórus, majd tűzgyújtás, és tánc kezdődik, eközben a Körűi Banda húzza majd a talpalávalót.

Vasárnap:

Kora reggel, 7.30 -tól elrajtol az egész napos SilkDance Légtánc verseny az Aba-Novák Agórában, a kezdő kategóriák megmérettetése 12.30-ig tart, a profik 13.45-től egészen késő estig, 21.35-ig versenyeznek majd.

Nagykörűben folytatódik a „Virágbontó hétvége-Cseresznyevirág ünnep”, reggel kilenc órától a Körűi Piac kínál a helyi termékek mellett jó hangulatú programokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában