Ajánló

2023.04.28. 09:00

Ezernyi programmal készülnek a hosszú hétvégére a Jászkunságban

Ezen a hosszú hétvégén sem maradunk rendezvények nélkül. A következő négy napban a szabadtéri programoké a főszerep, több egész napos rendezvény is hívogatja a kikapcsolódni és szórakozni vágyó családokat, baráti társaságokat.

Székács Szidónia

Szolnokon a Tiszaliget helyett idén az Ormos Imre parkban rendeznek majálist

Fotó: Kiss János

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több települése is gazdag program­kavalkáddal készül május 1-jén, a szervezők az ilyenkor hagyományos főzőversenyekkel, családi és gyermekprogramokkal, színpadi előadásokkal és koncertekkel várják a látogatókat. 

Péntek:

SZOLNOK A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai színes programokkal várják az érdeklődőket Szolnokon nyolc és tizennégy óra között a Tiszaligeti Szabadidő és Turisztikai Központban. A nyílt napon részt vevők találkozhatnak kereső­kutyákkal, megismerkedhetnek a rendőrök felszereléseivel, a rendőrségi és katasztrófavédelmi járművekkel. 

KISÚJSZÁLLÁS A magyar katonazene és Szolnok meghatározó zenei együttese, az MH Szolnoki Légierő Zenekar koncertjét élvezheti a hallgatóság a Zenepavilonban. A program este hat órakor kezdődik. 

SZOLNOK Szőnyi Ferenc The Racemachine című életrajzi regényét délután öt órakor mutatják be a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Az író-olvasó találkozón Kálnoki-Kis Attila szerzővel Molnár Róbert beszélget. Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnok gyermekkorától napjainkig, térben és időben ugrálva meséli el élete eddigi történetét a maga színes, humoros stílusában. 

Szombat:

BESENYSZÖG Az Egy Baráti Kör szervezésében Családi Majálisra várják a kikapcsolódni vágyókat a Jászladányi úti sportpályára. A délelőtt tíz órakor kezdődő rendezvényen többek között kispályás focimeccsek, táncbemutató, kutyás és bűvészbemutató szórakoztatja a látogatókat, délután pedig íjászattal, lovaskocsikázással és lovaglási lehetőséggel is kedveskednek a családoknak. 

TISZAFÖLDVÁR Várossá válásának 30. évfordulójáról emlékezik meg a tiszazugi település. Az ünnepi gondolatok és a város történetének felidézése mellett ez alkalomból adja át a Tiszaföldvár Városért Kitüntető Díjat Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Hegedűs István polgármester. Az ünnepi műsorban közreműködik Turek Miklós színművész, a Versszínház alapítója, a Ruca-Ruca néptáncegyüttes tagjai, valamint az 1924-ben alapított Tiszaföldvári Férfikórus. 

Vasárnap:

MARTFŰ Nem kell? Adja el! Megéri kijönni! Megéri böngészni! – ezzel a felhívással várja látogatóit a II. Retro Bolhapiac. Reggel nyolc órától alkatrészbörze és kézművesvásár, veterán­motor- és -autótalál­kozó, délután fa- és ügyességi játékok, majd Parti Diszkó szórakoztatja a Kikötő térre látogatókat. 

TISZAVÁRKONY Vasárnap minden az állatokról, az állattartókról szól a gyönyörű, zöldbe borult várkonyi Tisza-­parton. A kihajtás jegyében tanyabemutatóval, kecskékkel és más háziállatokkal várják a kilátogatókat. A kilenctől tizennégy óráig tartó program látogatóit kézműves- és termelői vásár, illetve a főzőversenyen készült pusztai ételek illata csábítja a rendezvényre. Tizenegy órától bábelőadás szórakoztatja a gyermekeket, tizenhárom órakor pedig nyeregbe szállnak a Dabasi Csikósok is. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Ezen a napon tartják a Retro Kövérgáz Majálist, ahol rengeteg színpadi és zenei programmal, sportprogramokkal készülnek a szervezők. Várják a veterán autók és motorok szerelmeseit, de játszóház, egészségmegőrző programok és kézműves-foglalkozások is várják az érdeklődőket. 

ÚJSZÁSZ A Civil Majális és Családi Nap színes programkavalkádja fogadja a sportpályára látogatókat vasárnap. Reggel nyolc órától főzőverseny, a helyi fellépők műsora mellett pedig koncertek is szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. Az egész napos rendezvényt retródiszkó zárja. 

Hétfő:

SZOLNOK Zenés reggeli ébresztővel veszi kezdetét az I. Civil Családi Majális az Ormos Imre Parkban fél tízkor. A programok este hat óráig várják az ünneplőket, a szervezők kézműves-foglalkozásokkal, gyerek­programokkal készülnek a kicsiknek, a színpadon pedig helyi és környékbeli előadók lépnek fel, szórakozást biztosítva minden korosztálynak. 

JÁSZBERÉNY Igazi vásári forgataggal, zenés-táncos színpadi produkciókkal, közösségi programokkal várnak mindenkit az Electrolux füves sportpályáján. A reggel nyolc órakor kezdődő programon vidámpark, céllövölde, bográcsos és egyéb ételek, zene és tánc várja a kikapcsolódni vágyókat, majd este NemerEszti és Rúzsa Magdi koncertje zárja a napot. 

KARCAG Huszármenettel és -bemutatóval, a lovas-nomád hagyomány jegyében megrendezett harccal és játékkal, ételkóstolással, májusfaállítással, valamint sok más érdekes programmal készülnek május elsejére Karcagon. A negyed tízkor kezdődő egész napos rendezvényen a gyerekekre is gondolnak, lesz játszóház, népi játszótér, légvár, kürtőskalács, de még kecskefogat is. 

TISZAFÜRED Már reggel nyolc órától megkezdődnek a családi és gyermekprogramok, illetve színpadi előadások a Morotva Kerékpáros Pihenő­parkban. Késő délután a jó hangulaté a főszerep, amit majd az Irigy Hónalj­mirigy megunhatatlan humoros előadása koronáz meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában