Akció

2023.04.23. 12:30

Fákat és bokrokat ültettek törökszentmiklósi iskolák udvarán

10 fával és 20 cserjével lett gazdagabb a héten a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda tagintézményeinek udvara. A növényeket a K&H Hűsítő ligetek programjának részeként kapták az iskolák.

Molnár-Révész Erika

A növényeket a gyerekekkel és a pedagógusokkal együtt ültette el Markót Imre és Herczeg Zsolt

Forrás: Szabó Ferenc

10 fát és 20 cserjét ültetettek el a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda az intézményeinek udvarán, ebből 4 fát és 8 cserjét a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola kapott.

A növényeket a gyerekekkel és a pedagógusokkal együtt ültette el Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere és Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

– Öröm volt számomra, hogy az intézmény tantestülete és diákjai elkötelezettek a környezetvédelem, a környezettudatos nevelés mellett, óvják, védik, gondozzák a középiskola, az általános iskola és az óvoda udvarait – mondta az eseménnyel kapcsolatban a képviselő. 

A Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola 4 fát és 8 cserjét kapott
Forrás: Szabó Ferenc

A K&H bank 2022-ben indította el a „Hűsítő ligetek programot”, melynek célja, hogy fák és bokrok ültetésével növelje a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyermekekkel azok jótékony hatásait, emellett cél a környezettudatosságra nevelés is. 

A program keretében idén májusig 100 iskolában, óvodában és bölcsődében összesen 555 fát és 1100 cserjét ültetnek el, így a gyerekek néhány év múlva lombos fák árnyékában játszhatnak, pihenhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában