Összefogás

2023.04.28. 08:00

Főzőversennyel teremtenének forrást a fejlesztésekhez Rákóczifalván

Rákóczifalva polgárainak sem mindegy, milyen fejlesztések, közösségi programok valósulnak meg településükön. A lakosoktól várnak elképzeléseket, az anyagiakat hozzá pedig egy rendhagyó verseny révén szeretnék megteremteni.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

„Jót enni és jót tenni!” szlogennel különleges főzőversenyre készülnek a rákóczifalvaiak a Varsány Közösségi Ház szervezésében. A vasárnapra meghirdetett program lényege valójában nem is a szabadtűzön készülő finomságok megmérettetése, hanem hogy forrást teremtsenek különféle közösségi ötletek, tervek kivitelezéséhez.

– A nevezési díjból befolyt összeget szeretnénk arra fordítani, hogy megvalósítsunk olyan, településünket előremozdító, szépítő elképzeléseket, melyeknek a pénzhiány gátat szab – mutatott rá Császiné Csáti Réka igazgató. 

Az intézmény vállalja, hogy a főzőverseny bevételét megduplázza.

A megvalósítandó elképelésekre a lakosságtól várnak ötleteket, közösségi terek fejlesztése, valamint közösségi ötletek megvalósítása témakörökben. Ezzel szeretnék elérni, hogy az itt élő polgárok, ne csak lakóhelynek, hanem ténylegesen otthonuknak érezzék Rákóczifalvát. Az ötletgyűjtésre május 5-én megnyitnak egy online felületet, ahol a hónap végéig várják a javaslatokat annak anyagi vonzatát is feltüntetve. A felvetéseket egy előszűrés után szavazásra bocsátják.

Császiné Csáti Réka, mint ötletgazda, azt is elmondta, ezzel az akcióval szeretnének hagyományt is teremteni. Ennek reményében készítettek egy JÓTEVŐ vándorserleget, melyet a főzőverseny győztese vehet át és egy évig birtokolhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában