Galériával

2023.04.04. 09:00

Hagyományőrző parádéval ünnepelte a város napját Jászberény

Az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat eseményeit dr. Pelyach István történész idézte fel.

Illés Anita

A hagyományoknak megfelelően Jászberény főterén fogadták a 34. Tavaszi Emlékhadjárat résztvevőit

Fotó: Pesti József

Interaktív játszóház, történelmi kalandozás, városfelfedező játék, digitális tanösvény és előadás színesítette a város napi programsorozatot hétfőn Jászberényben. Délután ünnepélyes keretek között a városháza előtti téren fogadták a 34. Tavaszi Emlékhadjárat hagyományőrző seregét. A felvonulás résztvevőit Budai Lóránt polgármester köszöntötte. Az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat eseményeit dr. Pelyach István történész idézte fel. A díszszemlét és köszöntőket követően okleveleket adtak át. A szabadságharc emlékhelyeinek megkoszorúzásával a hősök előtt tisztelegtek a résztvevők. 

A díszünnepségen közreműködtek a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai, a Zagyva Banda, a 298-as számú Lehel vezér cserkészcsapat, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, a Magyar Hagyományőrség tagegyesületei és a jászdózsai I. Jászkun Honvéd Emlék Zászlóalj tagjai.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában