Fiatalítják a flottát

2023.04.12. 17:30

Hamarosan különleges buszok bukkannak fel a jászkunsági utakon

Fiatalodik a Volánbusz budapesti távolsági flottája. A tizennégy autóbusz áprilisban áll forgalomba a fővárosból induló hosszabb autóbuszvonalakon, lesznek olyanok, melyek jászsági települések felé „veszik az irányt”.

Rimóczi Ágnes

A flotta idén tavasszal újabb tizennégy darab MercedesBenz Intouro M típusú autóbusszal frissül

Forrás: Volánbusz Zrt.

A Volánbusz öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig hatvannégy új autóbusz érkezett a Budapestről kiinduló mintegy ötven távolsági vonalra, melyek csaknem az ország teljes területét érintve, tizennégy vármegyébe közlekednek. A flotta idén tavasszal újabb tizennégy darab dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott, MercedesBenz Intouro M típusú autóbusszal frissül. Ahogy arról a Volánbusz Zrt. hírportálunkat tájékoztatta: az új beszerzésnek köszönhetően az érintett állomány tíz százaléka megújul, átlagéletkoruk 8,5 évről hét évre csökken. 

Az új buszok nettó beszerzési értéke 935 millió forint.

– Az új járművek az utastájékoztatási eszközök beszerelése után, április folyamán fokozatosan kapcsolódnak be a távolsági közlekedésbe kilenc viszonylaton. Eszerint Budapestről Pápára, Jászszentandrásra, Jászberénybe, Jászapátiba, Hevesre, Hortra, Tiszakécskére, Kiskunfélegyházára és Kecskemétre közlekednek majd. Az érintett viszonylatokon évente több mint egymillió utazáshoz biztosítanak kényelmesebb és biztonságosabb kiszolgálást – hangsúlyozták a társaság kommunikációs igazgatóságának illetékesei.

Az új távolsági buszok belseje
Forrás: Volánbusz Zrt.

Az új járműveken is utazhatunk új típusú bérletekkel

Az új járművek május elsejétől ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, ami szintén jelentős változást, kedvezőbb utazási és átszállási lehetőségeket hoz a közösségi közlekedésben. Az országbérlet ára, amivel hazánk teljes területe beutazható vonattal vagy helyközi busszal, mindössze 18900 forint, míg egy vármegyére szóló utazásra 9450 forint lesz. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így vármegyebérlet esetében mintegy 1300, országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában