Te szedd!

2023.04.23. 10:30

Hetven zsákot töltöttek meg szeméttel Tiszajenőn

A Tiszajenői Polgárőr Egyesület idén is felvállalta a helyi Te Szedd! akció lebonyolítását, a szemétszedéshez természetesen bárki csatlakozhatott.

Kovács Berta

A kinti részeken eldobált hulladék nagy részét flakonok, üdítős és sörös dobozok tették ki

Forrás: Beküldött fotó

Legalább hetven zsákot sikerült megtölteniük Tiszajenőn a Te Szedd! mozgalom résztvevőinek szombaton. A településen a helyi polgárőr egyesület vette kézbe a szemétszedő program szervezését, Mészáros Petra koordinálásával. A kezdeményezéshez természetesen bárki csatlakozhatott a nap folyamán is.

Lólé Zsolt egyesületi elnök elmondta, a külterületi részek megtisztítását vállalták fel, a belterületi utcákat meghagyva az általános iskolásoknak, akik a napokban szintén hasonló akcióra készülnek.

A szemétszedésre így is szép számban vállalkoztak helyiek, sokan családostól, kisebb gyerekekkel is, akik lelkesen vették ki részüket a feladatból, annak ellenére, hogy kilométereket kellett gyalogolniuk.

Az akcióra szép számmal jelentkeztek
Forrás: Beküldött fotó

A külterületi részeken eldobált hulladék nagy részét flakonok, üdítős és sörös dobozok tették ki, valamint rengeteg féldecis italos üveget is találtak. Megtudtuk, ezek szétdobálásában az ott dolgozó vendégmunkások is ludasak, a polgárőrök több alkalommal szóvá tették már nekik a szemetelést. De úgy látszik, még nem volt elég foganatja a figyelmeztetéseknek...

A megtöltött zsákokat az önkormányzat járművével a délután folyamán összegyűjtötték és beszállították a Civil Ház mellett lévő gyűjtőpontra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában