Kecse László

2023.04.27. 13:55

Ismét elismerték a tiszaföldvári polgárőr munkáját

Embereken segít, életet is mentett már Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke. Az irodájukban sorakoznak az elismerések, melyek az utóbbi időben tovább gyarapodtak.

P. Pusztai Nóra

Kecse László polgárőr (balra) a Közlekedéstudományi Intézet elismerését vette át, a díjátadón dr. Túrós András, az OPSZ elnöke is jelen volt

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt hetekben két alkalommal is országos elismerést vehetett át Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke. Idén ismét kiérdemelte Az év polgárőre címet.

– Meglepődtem, mert azt hittem, egy életben csak egyszer adják – nyilatkozott az átvétel után. – Azt sejtem, hogy a tavalyi határszolgálati feladatok miatt emeltek ki. A szervezésért, szállásért, étkezésért én voltam a felelős, meg persze emellett a megszokott feladatokat is elvégeztem – mondta.

Kecse László már tizenévesen eldöntötte, hogy a rendőri pályát választja, leszerelése után lett a földváriak elnöke.

– Jó, hogy továbbra is embereken segíthetek, teszek a városomért is – fogalmazott.

Az ifjak kinevelésében is jelentős szerepet vállal.

– Huszonhárom tagunk van, közülük három ifjú polgárőr, akik 14 és 18 év közöttiek, ketten megyei elismerést is kaptak már. A korábbi csapatból egy rendőr és egy katona is lett, gondolom hatással volt rájuk a rend, a fegyelem és a közösségi munka – magyarázta.

Kecse László nemrégiben a Közlekedéstudományi Intézet közösségi munkáért járó elismerését is átvehette.

– A gyerekeknek több évtizede éve tartok, tartunk közlekedési oktatást. Az utóbbi időben inkább az óvodák kerültek előtérbe – tette hozzá.

A határszolgálattal egy időben Tiszaföldvár sem maradt polgárőrök nélkül.

Amikor munkába állunk, arra kell figyelni, hogy nem megszokott időben, nem megszokott személyek, nem megszokott helyen tartózkodnak, ezért a szolgálati naplóba például feljegyezzük az ismeretlen autók rendszámát. Volt már arra példa, hogy a rendőrségi nyomozást segítette, hogy vissza tudtuk keresni az adatokat

– részletezte.

A figyelemfelkeltésre is nagy hangsúlyt fektetnek, tevékenységüknek köszönhetően az utóbbi években mindenszentekkor egyetlen autófeltörés sem volt. A stabil működésükhöz viszont anyagi támogatásra van szükség.

– A kiadásainkat önkormányzati és a megyei szövetség által biztosított összegekből finanszírozzuk, illetve a Szomszédok Egymásért Mozgalom tagjai is mellénk állnak, valamint tagdíjat is szedünk.

Örülnék, ha az egyesület anyagi helyzete stabilizálódna, hogy tudjunk tartalékot képezni

– szólt a tervekről. 

Azt is hozzáfűzte, hogy toborozni is érdemes lenne, mert minél több utcai szolgálatot tudnak biztosítani, annál nagyobb biztonságban vannak a lakosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában