Sokan vannak

2023.04.03. 15:30

Kamerákkal figyelik a szemetelőket Törökszentmiklós közterületein

Idén márciusig 66 esetben kaptak el, és büntettek meg illegálisan szemetelőket Törökszentmiklóson. Emiatt összesen 870 ezer forint összegű bírságot szabott, ki, több esetben pedig büntetőeljárást is kezdeményezett az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megelégelte az egyre nagyobb mértékű illegális hulladéklerakást a törökszentmiklósi önkormányzat, ezért a mezőőrök és a közterületfelügyelők sűrűbben járőröznek az érintett területeken, ráadásul a jövőben a legmagasabb összegű hulladékgazdálkodási bírsággal sújtja a szemetelőket a hatóság. Ennek mértékét egyébként a jegyző 1500 és 50 ezer forint között állapíthatja meg. Idén, márciusig 66 eljárást folytattak le, és összesen 870 ezer forint összegű bírságot szabtak ki a városban, a veszélyesnek minősülő hulladék esetében pedig több büntetőeljárást is kezdeményezett az önkormányzat. Az illegális szemetelőket a mezőőrökön, a polgárőrökön és a közterületfelügyelőkön túl, az éber lakosság mellett kamerák is figyelik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában