Föld napja

2023.04.24. 18:28

Két keréké volt a főszerep a földvári óvodában

Két keréken gurultak az ovisok, a Föld napja alkalmából pattantak biciklire a tiszaföldvári gyerekek. A polgárőrök a kerékpárokat is ellenőrizték.

P. Pusztai Nóra

A biztonságos közlekedés elméleti és gyakorlati alapjait is elsajátíthatták a földvári óvodások

Forrás: Beküldött fotó

A Föld napja alkalmából a Vadárvácska óvodában vendégeskedtek a helyi polgárőrök.

– Az óvoda és a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület között az együttműködés mely az óvodások biztonságos közlekedésre való nevelésére épül már sok éve töretlenül tart – tájékoztatta hírportálunkat Kecse László elnök.

Szívesen csatlakoztak a Gurul az ovi elnevezésű programhoz is. 

Három helyszínen rendeztünk be állomásokat, a gyerekeknek biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés témájával ismerkedhettek elméletben és gyakorlatban is

 – részletezte.

Biztonságos közlekedésről tanulhattak
Forrás: Beküldött fotó

Beszélgetés és rajzolás után a vármegyei polgárőr szövetségtől kölcsönkapott Kresz parkon hajthattak végig, útjukat közlekedési táblák segítették.

A polgárőrök minden kisgyermek kerékpárját ellenőrizték, kiderült az is, hogy milyen felszerelésekkel tehető még biztonságosabbá kétkerekűjük. A nap végén a bátrabb gyerekek, felülhettek a polgárőrség BMW motorkerékpárjára így egy kicsit ők maguk is motorossá válhattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában