Probléma

2023.04.25. 20:00

Kezelhetetlenné vált a külterületi szemétlerakás Püspökiben

Az üdülőövezetben tartózkodó ingatlantulajdonosok számára helyezett ki még áprilisban konténereket Tiszapüspöki önkormányzata, ám kiderült, nem csak azok használják, akiknek joga lenne rá. A helyzet lassan tarthatatlan, a szolgáltató ugyanis már jelezte, nem szállítja el a kukák mellé kihelyezett hulladékot.

Molnár-Révész E.

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Fehér Gábor

Nagy fejtörést okoz jelenleg Tiszapüspöki önkormányzatának, hogyan tudnák megoldani a település külterületén mostanság kaotikussá vált szeméthelyzetet. 

– Áprilistól szeptemberig helyezzük ki azt a hat-hét darab, egyköbméteres tárolót, melyeket az üdülőövezetbe kitelepülő családoknak szánunk, ezek a háztartások ugyanis fizetnek kommunális adót. Csakhogy már a szolgáltatótól is érkezett visszajelzés, és mi magunk is tapasztaljuk, hogy valakik összekeverik a lomtalanítással ezt a lehetőséget, és mindenféle bútort, háztartási hulladékot helyeznek a szemetesek mellé – tájékoztatott Bander József polgármester. 

Hozzátette, a szolgáltató azt is jelezte, hogy a konténerek mellé helyezett hulladékot nem szállítják el. Mint mondta, a héten soros testületi ülésen a kialakult helyzet megoldása is napirenden lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában