Szépítkezés

2023.04.08. 19:00

Levendulákkal ültették be a fák környékét Tiszajenőn

Megszépült Tiszajenő. A munkát közfoglalkoztatottak végezték, de besegítettek a hivatal dolgozói is.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

Tiszajenőn húsvétváró rend uralja a falut. A zöld területeken levágták a füvet, virágosítottak is. Virág József polgármester elmondta, a polgármesteri hivatalnál, ahol tavaly fásítottak, a fák körül most ültették be a területet levendulákkal. A munkát közfoglalkoztatottak végezték, de besegítettek a hivatal dolgozói is.

A közterületeken, a vezsenyi buszfordulónál a fűnyírásába évek óta besegít Polgár Lajos, a helyi sportegyesület elnöke, e tevékenységet társadalmi munkában végzi, az önkormányzat pedig biztosítja a fűkaszát és az üzemanyagot. A vasúti megállónál lévő kis parkos részt jó pár éve a lelkes helyi nyugdíjasok rendezik, gyomlálják, beültetik egynyári virágokkal, amiket aztán folyamatosan gondoznak.

A „Gödör” néven emlegetett területet, a játszótér környékét pedig az önkormányzat MTZ kistraktorjával járják végig, ha vissza kell nyesni a zöldet, ez a gép alkalmas az egyenetlen területeken való munkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában