Szoljon podcast

2023.04.01. 19:55

Lukács Ágota: A vakvezető kutyával kinyílik a világ a látássérültek előtt

Lukács Ágota születése óta vak, ennek ellenére teljes életet él párjával és három négylábújával. Sőt, vakvezető kutyája, Olivér segítségével nap mint nap munkába jár!

Kovács Berta

Vendégünk: Lukács Ágota

Forrás: Szoljon.hu

„Ha majd felnősz, lesz egy kutyád, aki vigyázza lépteid” – ezt mondta édesapja Lukács Ágotának még kislány korában. Így is lett. Ágota sosem látott, így emlékei sem lehetnek a látható világról, ráadásul, mint mesélte, sosem közlekedett igazán jól fehér bottal, így számára a kutya igazi kincs. Mikor először közlekedett vakvezető segítővel, megtapasztalta a már-már igazi szabadságot.

Lukács Ágota  vakvezető kutyája, Olivér segítségével nap mint nap munkába jár Szolnokra Tiszajenőről, ahol párjával és három négylábújával él egy családi házban. Ágotának Olivér nem az első négylábú segítője, így bőséges tapasztalattal rendelkezik a téren, hogy mire képesek ezek a jól képzett ebek.

A kutyákkal való kapcsolatáról, a közös munka kihívásairól és a mindennapok során szerzett élményeikről mesél podcastunkban. Lukács Ágotával Kovács Berta újságíró beszélget.

A felvételt meghallgathatják YouTube és Spotify csatornánkon is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában