Öcsöd

2023.04.23. 06:55

Megmenekülhet a Harangzugi holtág a mindent elpusztító szennyeződéstől

A többszázezer köbméter szennyezett víz az élővilágot vélhetően teljesen elpusztította az érintett szakaszon.

P. Pusztai Nóra

A Harangzugi holtág

Forrás: Harangzugi Horgászegyesület Facebook-oldala

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, a napokban egy tehenészeti telepről hatalmas mennyiségű hígtrágyát engedtek a folyóvízbe, mely szennyeződés elérte az öcsödi vizeket is. A helyszínbejárás után Soha Attila polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot a kialakult helyzetről. A részletekről Tóth Tamás szakaszmérnökkel egyeztettek, újabb és újabb megoldásokat keresve. Ezúttal jó hírrel szolgált.

Jó hír, hogy körvonalazódik a megoldás, mely teljes egészében zárt rendszerben, több mint egy kilométer hosszú csővezetéken keresztül ártalmatlanítja a környezetkárosítást, teljes mértékben elkerülve a Harangzugi holtágat

– fogalmazott.

A több százezer köbméter szennyezett víz az élővilágot vélhetően teljesen elpusztította az érintett szakaszon. Vasárnap kezdődnek az előkészítő munkák, a csővezeték fektetése, a pontos nyomvonalat később ismertetik, de igyekeznek lehetőleg semmilyen művelt területben sem kárt okozni.  

– A szivattyúk szerdán indulnak be, és előreláthatóan körülbelül öt napig működnek. Szaghatás nem várható, csak a gépek zaja – emelte ki Soha Attila.

A Harangzugi behajtó magasságkorlátozóját kinyitották, hétfőn le is szerelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában