Hajózás

2023.04.27. 11:30

Napsütéses időben a nagyrévi kompot is többen használják

Nagyrév és Tiszabög között nyolc éve jár komp, csak az áradások idején állítják le. A nyári időszakban nő meg igazán a forgalom.

P. Pusztai Nóra

A tíztonnás szerkezetet leginkább autósok használják, de ahogy beköszönt a jó idő sokan kelnek át rajta kerékpárral vagy gyalog is

Fotó: Mészáros János

A tiszazugi település és Tiszabög között már 2015 óta jár komp, leginkább autósok használják, de ahogy beköszönt a jó idő sokan kelnek át kerékpárral vagy gyalog a folyó túlpartjára.

– Vízállástól függően üzemel a komp, ilyen szempontból ez az év eddig igen hektikus volt. Hajóztunk már aztán megint leálltunk, a napokban indultunk újra – mondta Sluk Bálint révész.

A tapasztalatok szerint a forgalom az időjárás függvénye, hétvégén már egyre többen voltak.

– A napsütéses pár nap alatt az éves átlagnál többen voltak, de igazán nagy forgalomra majd a nyári szünet idejére és a tartósan jó időben számolunk. Olyankor elindulnak a családok kirándulni vagy egyszerűen csak átutazóban vannak a környéken és a gyerekekkel próbálják ki, milyen komppal átkelni a folyón – mesélte.

A tíztonnás szerkezeten gépeket nem is szállíthatnak, ezzel együtt is úgy vélik, szükség van a két település közti kompközlekedésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában