Összefoglaló

2023.04.13. 20:40

Nem csitul a bezárásra ítélt ceglédi pattogtatópályák ügye – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Testkamerákkal veszi fel a harcot a szemetelőkkel a szolnoki közterület-felügyelet. Az illegális hulladéklerakás visszaszorulását várják a Szolnok Városi Közterület-felügyeletnél történt fejlesztéstől. Munkatársaik testkamerával rögzíthetik az esetleges szabálysértéseket, emellett a vármegyeszékhely számos pontján mobilkamerák örökítik meg azokat, akik a tilosban járnak.

Nem csitul a bezárásra ítélt ceglédi pattogtatópályák ügye. Az esettel kapcsolatban legutóbb az a hír kapott lábra, hogy a hanghatást vizsgáló szakértő elnézte az egészségügyi határértéket. A témáról a Fővárosi Ítélőtáblát kérdeztük.

Egy törökszentmiklósi sörfőzdében készül el hamarosan az a nedű, melyet a „folyékony kenyér” magyar kedvelőinek véleménye alapján állítanak össze.

Közel kétszáz hátrányos helyzetű gyermek lép majd pályára hétvégén Szolnokon . A tiszaligeti sporttelep ad otthont idén a Felzárkózó települések program országos labdarúgó bajnokság első selejtezőjének, a tét, az őszi döntőbe jutás.

Hamarosan több faluba is begördül a kormányablakbusz. Mindenféle hivatalos ügyet helyben lehet majd elintézni Kétpón, Tiszatenyőn és Kengyelen, ugyanis hamarosan kormányablakbusz érkezik a településekre.

Szélesre tárja kapuit a látogatók előtt a jánoshidai Premontrei Rendház. Könyvbemutató, előadás és koncert is színesíti a programot.

A szövetség törölte a Tiszavirág Fesztivált, a szervezők azonban belecsapnak a buliba. „Elmarad a Tiszavirág Fesztivál!”, kapta fel az álhírt a közösségi média, ezáltal az utca embere is.

Színes programokkal bontanak virágot a cseresznyefák Nagykörűben. Szombaton körmenet, faölelés, tűzgyújtás, vasárnap piac várja az érdeklődőket Nagykörűben. Április 15-16-án Virágbontó hétvégét rendeznek a Tisza-parti cseresznyés településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában