Tájékoztatás

2023.04.12. 11:30

Nem válik meg a szakrendelőtől a kunszenti önkormányzat

Továbbra is az önkormányzat tartja fenn a szakrendelőt Kunszentmártonban. Egyelőre sem állami, sem egyházi kézbe nem kerül az intézmény.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A szakrendelő kérdéséről is szó volt a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Wenner-Várkonyi Attila polgármester elmondta, az Országos Kórházi Főigazgatóság felmérte a járóbeteg szakellátó intézményt, átvizsgálták azt.

– Kérték a véleményünket a fenntartással kapcsolatban és mivel most a jelenlegi finanszírozásban jól működik, úgy döntöttünk, nem adnánk át az államnak az intézményt – fogalmazott.

Az egészségügyi központ tehát marad önkormányzati fenntartásban, ám a szakmai egyeztetéstől nem zárkóznak el a kunszentmártoniak. Korábban az egyházzal is tárgyaltak a feladatok esetleges átvállalásáról.

– Nyitottak vagyunk, tájékozódunk minden lehetőségről, de az biztos, hogy egyelőre nincs oka annak, hogy lemondjuk az intézményről – emelte ki Wenner-Várkonyi Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában