Rendezvény

2023.04.03. 15:00

Nyuszival és báránnyal hangolódtak a húsvétra a kertvárosiak Szolnokon

Az április 9-ei húsvéti kosárka kereső játékra még lehet jelentkezni.

Rimóczi Ágnes

Nyuszit is simogathattak

Forrás: Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár Facebook-oldala

Szolnokon a Kertvárosba már megérkezett a nyuszi. Sőt a kis bárány is „tiszteletét tette” a Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtárban, ahol a hétvégén a húsvétra hangolódtak a városrészben élő családok. A Nyuszis napon kézműves foglalkozásokkal, különböző játékokkal, az ünnephez kapcsolódó totóval várták az érdeklődőket a Napsugár úti épületben és annak környékén. 

A lelkünknek jól estek a beszélgetések, jó volt látni a gyerekek vidámságát 

– írták az esemény után az intézmény közösségi oldalán a szervezők. 

Jó hangulatban tel a kézműveskedés
Forrás: Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár Facebook-oldala

A nap végére a nyuszik kellemesen elfáradtak, ahogyan valószínűleg a gyerekek is, de az arcokon látszott, mindenki jól érezte magát.

A Kertvárosban egyébként idén is díszítettek tojásfát a posta előtt, valamint április 9-re húsvéti kosárka kereső játékot szerveznek. A programra még lehet jelentkezni. A játék célja az, hogy valamilyen formában a húsvéti locsolkodós hagyományt a mai gyerekek is átélhessék. A játék keretében a vállalkozó kedvűek felkerekednek és térkép alapján mennek el a jelentkező családokhoz, akik megköszönve a látogatást egy kis kosárkában apró meglepetéseket, kézműves alkotásokat, pici édességeket tesz ki a gyerekeknek. 

A Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár munkatársai örömmel várják a húsvéti készülődés pillanatait, a feldíszített asztalokat megörökítő fotókat is, melyeket a közösségi oldalon mutatnak majd be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában