Verseny

2023.04.17. 13:00

Pontyokról szólt a vasárnap Tószegen

Második pontszerző versenyét rendezte meg a hétvégén a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület.

K. B.

Nagy József a pontyaival megnyerte a versenyt

Forrás: Beküldött fotó

Pontyfogó horgászversenyt rendezett vasárnap a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület a Csónakázó-tavon. A megmérettetést megelőzően az egyesület 722 kilónyi háromnyaras, fogható méretű ponty telepítésével járult hozzá a halfogás esélyeihez.

A megmérettetésre negyven pecás vállalkozott, köztük egy hölgy is. A horgászok a helyek kisorsolását követően 8 órától 13 óráig próbálhattak minél több bajuszos uszonyost horogra csalogatni. Bár ráharapott a felkínált csalira keszeg és kárász is, ők ezúttal nem számítottak bele az eredménybe a mérlegelésnél, így gyorsan visszanyerték szabadságukat.

Az időjárás elfogadható volt, bár időnként szemerkélt az eső. A halaknak nem volt nagy étvágya, így nem s fogott mindenki pontyot, a legügyesebbeknek azonban több is jutott.

Végül a pálmát, azaz a győztesnek járó serleget és ajándékot Nagy József szerezte meg 11 520 grammnyi összfogással, látványosan elhúzva ezzel az eredménnyel a mezőny többi részétől, ahol egyébként kevés súlykülönbségen múltak az eredmények. A második helyezett Hatvani Dávid 5040 kiló halat fogott, a harmadik helyet pedig Kocsis Márk szerezte meg 4955 grammal.

A mérlegelést követően a pontyokat is elengedték. Mint Bedekovics László egyesületi elnök elmondta, náluk az a szabály, hogy versenyről nem lehet halat hazavinni, azokat mindig kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.

A megmérettetést követően, a hagyományokhoz híven az egyesület egy tál meleg étellel is megvendégelte a pecásokat.

Ez egyesületnél egyébként ez volt idén a második olyan verseny, ahol a résztvevők pontokat szerezhetnek, melyeket év végén összesítve eldől, ki érdemli ki az Év Horgásza címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában