Programajánló

2023.04.21. 09:00

Rockkoncert, lovagi torna és madárkiállítás – színes kavalkáddal készül a hétvégére a Jászkunság

A Szolnoki Utazás kiállítással rajtol a hétvége Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Kiállításmegnyitókból, koncertekből sem lesz hiány, szombaton pedig a tájházak is kitárják kapuikat az érdeklődők előtt.

P. Pusztai Nóra

Utazás kiállítás Szolnokon

Fotó: Mészáros János

PÉNTEK

SZOLNOK

A díszvendég Sümeg bemutatkozásával nyitják meg a 24. Utazási Kiállítást a Hild téren délelőtt tíz órakor. A lovagi torna, mellett a dunántúli település helyi termékeit is meg lehet vásárolni. Szolnok, a térség, de az ország távolabbi pontjainak, sőt külföldi tájak gyöngyszemeivel ismerkedhetnek meg a látogató. A standok pénteken és szombaton délelőtt tíz és este hat óra között várják az érdeklődőket.

Délután négy órakor megnyitja kiállítását Dóró Sándor Drezdában élő képzőművész. Az esemény helyszíne az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ galériája. 

Koncertet tartanak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Este hét órától a színpadra lép a Csík Zenekar. 

KARCAG

Tavaszköszöntőt tartanak a Morgóban. Az ügyeskezű fiúk májusfát készíthetnek szívük választottjának, míg a lányok királyné koszorút fűzhetnek. A napot Baksi Csaba pásztoréletről szóló interaktív előadása és a Karaván Família koncertje zárja. Kapunyitás fél háromkor. 

KUNSZENTMÁRTON

Születésének 125. évfordulóján, délután négy órakor nyílik a kunszentmártoni Kaszinóban Papp-Kökényesdy Sándorné Szeöke Izabella festőművész kiállítása, a helyszínen bemutatják a munkásságáról megjelent több mint százhúsz képet tartalmazó albumot. 

MARTFŰ

A Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesület Színek, formák, álmok… című tárlatát délután öt órakor nyitják meg a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. Az alkotások május 12-ig az intézmény emeleti kiállítótermében tekinthetőek meg.

JÁSZBERÉNY 

Folytatódik a klubkoncertsorozat a Lehel Film-Színházban. A tizedik születésnapját ünneplő Heep Freedom a klasszikus hard rockot játszó, brit rock legenda Uriah Heep zenekar szerzeményeit állítja színpadra eredeti hangszerelésben este kilenc órától.

 

SZOMBAT

MARTFŰ

Tizenkettedik alkalommal szerveznek egészségmegőrző napot a tiszazugi településen. Előadásokkal, szűrésekkel, tanácsadással készülnek a szervezők.  A művelődési központban kilenc és délután kettő között várják az érdeklődőket.

KISÚJSZÁLLÁS

A Horváth Tanyában második alkalommal rendeznek Nagykun Huszártalálkozót Horváth György nagykun kapitány emléknapja alkalmából. Kapunyitás tizenegy órakor. A harc és játék a nomád hagyományban bemutató után, tréfás verbuválás és huszárprogramok is sorakozik a napi kínálatban. Táncházzal, kézműveskedéssel és csipkeveréssel készülnek.

JÁSZBERÉNY

Tavaszi hangversenyt tartanak délután négy órától a Déryné Rendezvényházban. A százhatvan éves Palotásy János Vegyeskarhoz fellépőként csatlakozik a negyvenöt éves Füleki Melódia Női kar, valamint a százhuszonötéves Hajdúszoboszlói Bádor Lajos Városi és Pedagógus Énekkar. 

SZOLNOK

Madármegfigyelő ökotúrát tartanak a Pletykafaluban. Gyülekező délelőtt tíz órakor a Pletykafalu Fiókkönyvtárnál. Az érdeklődők megismerhetik a közvetlen környezetünk biológiai sokszínűségét és, hogy mit tehetnek annak megőrzéséért. 

Fél tizenegytől filmvetítésekkel egybekötött tavaszi kézműves játszóházzal várják az érdeklődőket a TISZApART moziban. A programra a mozijegy a belépő.

Autizmus Világnapját tartják a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Délután két órától az intézményben előadásokkal és workshopokkal készülnek a szervezők.

A Szimfonik Együttes koncertjére várják az érdeklődőket a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Térbe este hat órától. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A Tájházak Napjához számos vármegyebeli intézmény is csatlakozik, különböző programokat szerveznek, melyekről részletesebben a www.tajhazszovetseg.hu/tajhazak-napja-esemenysorozat/ oldalon tájékozódhatnak.

TISZAFÖLDVÁR

A tiszazugi város főterén ismét erős emberek vetélkednek. A HSMA versenyek következő fordulóját délután két órától tartják.

 

VASÁRNAP

RÁKÓCZIFALVA

A Varsány Közösségi Házban délután három órától tavaszi jótékonysági koncertet tartanak. Fellép Tasy Levente és az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes. Az adománygyűjtés célja, az Aranyősz Idősek Bentlakásos Otthona udvarának parkosítása.

SZOLNOK

A Szolnoki Zölderő csapata is regisztrált az országos TE Szedd! szemétgyűjtő akcióhoz. Szandaszőlősön a Vörösmező utca és Kölcsey utca kereszteződésétől a Vörösmező utca végéig tartó útszakasz mindkét oldalát tisztítják meg. Gyülekező 8:45-től a kiinduló ponton. Eszközöket a főszervező biztosít.

JÁSZBERÉNY

Színes madarakban gyönyörködhetnek a Ifjúsági házba látogatók. A papagáj kiállítás délelőtt tíz és este hat óra között tárt kapukkal várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában