Összefoglaló

2023.04.23. 19:30

Sikerülhet megmenteni a szennyeződéstől a Harangzugi holtágat – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A napokban egy tehenészeti telepről hatalmas mennyiségű hígtrágyát engedtek a folyóvízbe, mely szennyeződés elérte az öcsödi vizeket is. A legfrissebb fejlemények alapján sikerülhet megmenteni a Harangzugi holtágat a mindent elpusztító szennyeződéstől. 

Nagykörű volt a házigazdája a Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem Program idei „rajtjának” a Jászkunságban. A program során a gazdatársadalom búzaadománnyal segíti a rászoruló családokat, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézményeket.

A vízilabda OB I. alapszakaszzáróján a Szolnoki Dózsa kétgólos vereséget szenvedett a Vasas otthonában szombaton este. A szolnoki együttes így nem jutott be a négy közé, a folytatásban majd az 5–8. helyért folytathatják a küzdelmeket. 

Az Autistákért Szolnokon Egyesület szombat délután tartotta első nagyobb rendezvényét a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Az autizmusban érintetteket és családtagjaikat workshopokkal, előadásokkal, tanácsadásokkal, világnapi sétával, valamint óriás buborékshow-val várták.

Legalább hetven zsákot sikerült megtölteniük Tiszajenőn a Te Szedd! mozgalom résztvevőinek szombaton. A településen a helyi polgárőr egyesület vette kézbe a szemétszedő program szervezését, Mészáros Petra koordinálásával.

Az elmúlt időszakban számos fejlesztést valósítottak meg a mezőtúri uszodában. A felújítások középpontjában a kétségkívül kevésbé látványos, ám elengedhetetlen gépészeti korszerűsítés állt. A fejlesztések folytatódnak majd a jövőben is.

Megölte saját apját egy 19 éves férfi Barcson még tavaly májusban. A fiú egy vadászpuskával végzett apjával az erdőben, hátulról fejbe lőtte, mert azt hitte, hogy maga az ördög. Az ügyben most született ítélet: a fiú paranoid tudathasadásos elmebetegségben szenved, mentális állapota miatt felmentették, de gyógyszerkezelésnek vetik alá.

Helikopterrel szállították az Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe azt a kétéves szentesi kislányt, akinek vasárnap reggel egy elektromos húsdaráló roncsolta szét a jobb kezét és alkarját. Az elsődleges vélemények szerint bár több hónapos gyógyulás, gyógytorna vár a kislányra, csak pár vágás fogja emlékeztetni a fájdalmas balesetre.

Letöltendő börtönbüntetést kapott az az ózdi férfi, aki dühében földhöz vágott egy öthetes kiskutyát. Anyjával veszett össze részegen, ekkor kapta fel a pitbull kölyköt. A kutya azonnal elpusztult

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában