Fejlesztés

2023.04.21. 10:00

Szolnoki katonáknak is jutott a katasztrófavédelmi eszközökből

A Magyar Honvédség 1,65 milliárd forintból fejlesztette katasztrófavédelmi képességét. A projekt keretében vásárolt eszközökből két szolnoki katonai szervezet is részesült.

R. Á.

A Magyar Honvédség 1,65 milliárd forintból fejlesztette katasztrófavédelmi képességét

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Egyre gyakoribb és hevesebb természeti katasztrófákkal kell számolni világszerte és Magyarországon is. Hazánk minden évszakban kitett a természeti katasztrófáknak, amelyek közül a legjellemzőbb az árvíz, a belvíz, a szélvihar, a hőség, a szárazság és a hóhelyzet, de nem szabad megfeledkezni az ipari katasztrófákról sem.

A Magyar Honvédség nemcsak az ország területi szuverenitásának, lakosságának fegyveres védője, hanem olyan szervezet, ami katasztrófák idején a polgári lakosság, az infrastruktúra, az anyagi javak védelmezője. Ahogy arról az MTI beszámolt: mindehhez most professzionális eszközöket szereztek be.

– KEHOP pályázat keretében az MH Anyagellátó Raktárbázis 1 milliárd 350 millió forintos támogatást nyert el, amit a Honvédelmi Minisztérium saját forrásából további 300 millió forinttal egészített ki.

A projektben nagy teljesítményű csónakmotorokat, hűthető-fűthető sátrakat, összecsukható asztalokat, padokat, ágyakat, aggregátorokat, rakodó földmunkagépeket, lánctalpas buldózereket, mobil labort, konténerszállító- és darus gépeket, szaniter konténereket szereztünk be és felújítottuk a meglévő motorcsónakokat

– részletezte Solymosi Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, a projekt menedzsere az eszközök csütörtöki átadásán a honvédség budapesti anyagellátó raktárbázisán.

Budapest, 2023. április 20.
Solymosi Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Tartalékképzõ és Támogató Parancsnokság parancsnoka, a projekt menedzsere a honvédség budapesti anyagellátó raktárbázisán tartott eszközátadó rendezvényen 2023. április 20-án. A Magyar Honvédség 1,65 milliárd forintból fejlesztette katasztrófavédelmi képességét; a részben európai uniós forrásból megvalósult projektben olyan eszközöket vásároltak, amelyek segítik, hogy a honvédség hatékonyan tudjon részt venni a katasztrófák megelõzésében, a kár elhárításában.
MTI/Koszticsák Szilárd
Solymosi Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, a projekt menedzsere a honvédség budapesti anyagellátó raktárbázisán tartott eszközátadó rendezvényen
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Az MTI arról is beszámolt, hogy a beszerzett eszközökből több katonai szervezet részesült. Eszerint a MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred és a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (Budapest), a MH Lahner György 2. Ellátó Ezred (Kaposvár), a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Dandár (Szentes), a MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár és a MH Kiss József 86. Helikopterdandár (Szolnok), valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis (Veszprém) és a MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár (Debrecen) kapott a berendezésekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában