Forrás

2023.04.11. 17:30

Több civil szervezet pályázott idén a Jászkunságból, mint tavaly

Harminchét százalékkal több forráshoz jutottak a vármegyei civil szervezetek terveik megvalósításéhoz.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A civil szervezetek esetében fontos, hogy jól szerepeljenek a pályázatokon, hiszen a kis tagdíjakon felül ezek biztosítják a forrást működésükhöz, eszközök beszerzéséhez és céljaik, programjaik megvalósításhoz.

A Contact Mksz, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Központ (CKSZK) cím birtokosa, mind a pályázatok megírásában, mind az elszámolásban segíti a hozzájuk fordulókat.

Dr. Molnár Beátától, a központ vezetőjétől megtudtuk, az idei évben a tavalyi pályázatokat mind darabszámban, mind az elnyert összeget tekintve sikerült felülmúlni. Idén az előző évinél 27 százalékkal több pályázatot nyújtottak be vármegyénk civil szervezetei, és 37 százalékkal több forráshoz jutottak.

A beadott pályázatok 86 százaléka bizonyult nyertesnek, csak 55 támogatási kérelem volt eredménytelen.

A szolnoki szervezetek a korábbi évhez hasonló eredményt produkáltak: 87 nyertes pályázó több mint 81 millió forint forráshoz jutott. A vármegyei települések közül jobban teljesített az előző esztendőhöz képest Besenyszög, Csépa, Cserkeszőlő, Jászalsószentgyörgy, Jászberény, Jászboldogháza, Jászkisér, Martfű, Nagykörű, Kunszentmárton, Nagyrév, Öcsöd, Szajol, Rákóczifalva, Tiszafüred, Tiszaföldvár, Tiszasas, Tiszavárkony, Túrkeve és Újszász is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában