Fejlesztés

2023.04.19. 15:01

Új, korszerű bölcsődét avattak fel Alattyánon

Sorra épülnek, szépülnek a bölcsődék a jászsági kistelepüléseken. Jászszentandrás, Jászboldogháza, Jászfelsőszentgyörgy és Pusztamonostor után Alattyánon is megnyitja kapuját a kisgyermekek birodalma. A faluban egy rendkívül rossz állapotban lévő parasztház helyén épült meg a hét fős, korszerű minibölcsőde, melyet szerdán ünnepélyes keretek között adtak át.

I. A.

A kisgyermekek májustól vehetik birtokba az új minibölcsődét

Fotó: Pesti József

A szülők részéről az elmúlt időszakban egyre nagyobb igény fogalmazódott meg a bölcsődei ellátás megszervezésére a településen. Ezeket figyelembe véve az önkormányzat pályázatot nyújtott be a terület- és településfejlesztési operatív programban minibölcsőde kialakítására. A családbarát fejlesztés megvalósítására több mint 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község.  

– A fejlesztésnek köszönhetően május elejétől hiánypótló intézmény kezdi meg működését a településen. Több kisgyermekes szülő jelezte az önkormányzat felé, hogy visszamenne dolgozni, de sajnos a faluban nincs bölcsőde, ahol biztonságos körülmények között el tudná helyezni gyermekét. 2019-ben elindult a kivitelezés, majd tavaly nyáron befejeződtek a munkálatok – mondta az átadó ünnepségen Huszár Arnold. A polgármester hozzátette: a bölcsőde megkapta a működési engedélyt is, május elsejétől fogadja a kisgyermekeket, akik otthonos körülmények között fejlődhetnek, szocializálódhatnak.  

Az eseményen Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője a kormány családbarát intézkedéseiről beszélt. 

Az elmúlt években több településen adtunk át bölcsődét a térségben, mely egy komplex programnak a része. Örömteli, hogy aki dolgozni akar, az megtalálja a munkalehetőséget a Jászságban. A bölcsődefejlesztési program segíti a család melletti munkavállalást, karrierépítést 

– emelte ki a honatya.  

Alattyánon a minibölcsőde a Petőfi Sándor út 4. szám alatti önkormányzati telken, egy hagyományos három osztatú parasztház helyén épült meg. A projekt eszközbeszerzést, megújuló energiaforrások, játszóudvar és parkoló kialakítását is tartalmazta. A beruházás hosszú távon növeli a kistelepülés népességmegtartó erejét, valamint helyben új munkahelyeket is teremt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában