Együttműködés

2023.04.24. 16:37

Új okleveles technikus képzés indul a jászberényi középiskolában

A gyermeknevelés, pedagógia iránt érdeklődőknek biztosítanak gyakorlatorientált lehetőséget.

Illés Anita

Halász Péter iskolaigazgató és dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor együttműködési megállapodást írt alá az egri egyetem Tittel Pál Könyvtárában

Forrás: Facebook/ Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium

A Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel (EKKE) együttműködve az informatika és távközlés, valamint az oktatási ágazatban érettségire épülő okleveles technikusi képzést indít 2023 szeptemberétől. Az erről szóló együttműködési megállapodást az április 20-án megrendezett A technikusi képzésből a felsőoktatásba című konferencián írta alá dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora és Halász Péter, a középiskola igazgatója – tájékoztattak a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum közösségi oldalán. 

Az új képzés keretében megszerzett oklevelek a szakirányú felsőoktatásban történő továbbtanulás esetén 30 kreditpontot jelentenek a tanulók számára. A középiskola képzési kínálata szeptembertől okleveles oktatási szakasszisztens képzéssel bővül. Az érettségire épülő kétéves technikumi képzés a gyermeknevelés, a pedagógia iránt érdeklődő fiataloknak biztosít gyakorlatorientált tanulmányi lehetőséget.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában