Összefoglaló

2023.05.17. 20:00

A 4-es után a 32-es úton is meghökkentő jelenetnek lehettek szemtanúi az autósok – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Víz- és sárátfolyás miatt lezárták az M4-es autóutat szerdán Albertirsa térségében. A hirtelen lezúduló csapadék miatt az autóút 53-as kilométerénél alakult ki víz- és sárátfolyás. Az autóutat mindkét oldalon lezárták.

Újabb meghökkentő fotó került fel az internetre, melyet egy autó fedélzeti kamerájával rögzítettek. Egy fiatalembert a 32-es úton, az esőben rollerezett a Rékasi úti felüljárón. Az utóbbi időben egyre többször teremtenek életveszélyes szituációt az elektromos eszközzel suhanók. Legutóbb egy különleges járgányon közlekedő fiatalembert kaptak lencsevégre a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszán. 

Szolnok belvárosából már korábban kitiltották a nehézgépjárműveket, ám a város belterületén mégis találkozhatunk teherautókkal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sorban helyezi ki a 12 tonnánál nagyobb gépjárművek behajtási tiltását jelző táblákat. 

Bűncselekménnyel gyanúsítanak a szolnoki nyomozók egy 30 éves püspökladányi férfit, aki a napokban ellopott egy elektromos kerékpárt. Az elkövető egy helyi pékség előtt egy lezáratlanul hagyott elektromos kerékpárra lett figyelmes május 12-én az esti órákban. A férfi azonnal cselekvésre szánta el magát és míg a bringatulajdonos az üzletben vásárolt, ő eltolta a biciklit.

Lezárult annak a 62 éves, többszörösen büntetett előéletű férfinak az ügye, aki két éve társával együtt csaknem 10 zsáknyi szemetet rakott le Tiszasüly határában. A visszaeső férfit a bíróság első fokon 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ügyészég pénzbüntetés helyett börtönbüntetésért fellebbezett, a Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésében azonban elutasította ezt.

Május 21-én, vasárnap rendezik meg a hagyományos szolnoki futóversenyt, ezen a napon jelentős forgalomváltozásra számíthatnak a szolnokiak. A szervezők a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében rendőri segítséggel több helyen elterelik a forgalmat, illetve egyes autóbusz-járatok is kerülő útvonalakon járnak majd.

Kedden délután kigyulladt egy tehervonat egyik, félpótkocsit szállító vasúti kocsijának fékrendszere. A szerelvény a mezőtúri vasútállomáson állt meg, ahol a dolgozók porral oltóval avatkoztak be.

Kedd hajnalban hívták ki a fővárosi mentőket ahhoz a 25 év körüli nőhöz, aki a vizes várfalon sétálva megcsúszott, és körülbelül 5 méter magasból lezuhant. A mentők perceken belül a helyszínre értek, és megvizsgálták a fiatal nőt, akit végül stabil állapotban szállították kórházba.

Az életfogytig tartó büntetése helyett enyhébb ítéletet, 20 év börtönbüntetést kapott VV Fanni gyilkosa, B. László. A férfi jó magaviselet esetén, a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat. Az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában