Megemlékezés

2023.05.28. 13:30

A háborús hősök előtt tisztelegtek Jászapátin

A kegyeletadás mellett a béke jelentőségét is kiemelte a szónok.

Illés Anita

Főhajtással és koszorúzással tisztelgetek a hősök emléke előtt Jászapátin

Fotó: Pesti József

A magyar hősök emléknapja alkalmából szombaton este megemlékezést tartott a jászapáti önkormányzat. Az első világháborús emlékműnél Burik Bernadett, a Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola történelem tanára, a Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány elnöke mondott beszédet. Mint mondta, erkölcsi követelmény, hogy a magyar hősök emlékünnepén méltó módon rójuk le hálánkat a nemzet és Jászapáti hősei előtt. 

A magyar hősök emlékének megőrzése, megörökítése az utókornak olyan kötelessége, amely önbecsülésünk, nemzeti azonosságtudatunk megtartásának alapvető feltétele. Nem epizódok vagyunk a magyar történelemben, hanem szerves részei annak, éppen ezért hősi halottjaink és hazáért halt hőseink tisztelete megköveteli, hogy mi is becsülettel helyt álljunk a hazánkért

 – hangsúlyozta Burik Bernadett, aki a kegyeletadás mellett a béke jelentőségére is felhívta a figyelmet. A megemlékezésen az önkormányzat, az intézmények, civil szervezetek, közösségek és pártok képviselői koszorúkat helyeztek el az első és a második világháborús emlékműveknél. Közreműködött Sas Dániel zongoraművész, a Rácz Aladár Zeneiskola megbízott intézményvezetője.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában