Galériával

2023.05.08. 09:07

A magyarral kezdődött az érettségi – a Jászkunságban is sokan adnak számot tudásukról

Hétfőn reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődtek az érettségi vizsgák Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is.

Szoljon.hu

A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium intézményében is elkezdődtek az érettségik

Fotó: Mészáros János

A vármegyében közel 4000 diák jelentkezett a tavaszi érettségi vizsgákra – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivataltól. Emelt szinten 1500 vizsgajelentkezés érkezett negyven különböző tárgyból. A fiatalok az emelt szintű érettségi vizsgákat Szolnokon, Jászberényben, Kunhegyesen, Tiszaföldváron és Mezőtúron is letehetik az elkövetkezendő napokban.

Magyar nyelv és irodalomból középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló ad számot tudásáról az országban, és természetesen a jászkunsági középiskolákban is minden érettségiző számára kötelező a számadás ebből a tantárgyból valamelyik szinten.

A vizsgákat a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3171 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Kedden a matematika, szerdán pedig a történelem következik.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában