Csapdákkal próbálkoznak

2023.05.29. 08:30

Befogják a galambokat, így védekeznek a túlszaporulat ellen Kunszenten

Az elszaporodó galambok már évek óta problémát okoznak Kunszentmártonban, de úgy tűnik sikerült megoldást találni. A befogott állatokat a Madárkórház Alapítvány gazdásítja majd.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Máté Krisztián

Tavaly próba jelleggel négy élő galambcsapdát helyeztek ki a tiszazugi város több pontján, akkor közel ötszáz madarat fogtak be, amiket a vállalkozó a szerződés szerint el is szállított. A galambok számának csökkenése érezhető volt, de megint szaporodnak az állatok.

– Szeretnénk, hogy folyamatos legyen a begyűjtés, ha minden évben megcsináljuk, akkor kordában lehet tartani az állományt, ezért négy saját csapdát készíttettünk – mondta Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

A költőhelyeket lezárták, ezzel is meggátolnák a túlszaporodást. A város vezetője a napokban a Madárkórház Alapítvány illetékeseivel egyeztetett, megbeszélték a begyűjtött parlagi galambok átvételének részleteit.

– Az alapítvány átveszi és gazdásítja a nálunk befogott madarakat – emelte ki.

A meghatározott gócpontokra – egyebek mellett például a belvárosban vagy a lakótelepen – a költési időszak végén helyezik ki a saját csapdáikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában