Szankciók

2023.05.17. 13:55

Büntetik a Szolnok belvárosába engedély nélkül behajtó teherautósokat

Szolnok belvárosiából már korábban kitiltották a nehézgépjárműveket, ám a város belterületén mégis találkozhatunk teherautókkal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sorban helyezi ki a 12 tonnánál nagyobb gépjárművek behajtási tiltását jelző táblákat.

Mészáros Géza

A városvezetés és a hatóságok fokozottabban ellenőrzik a Szolnokon áthaladó közúti teherforgalmat

Fotó: Mészáros János

Fejér Andor alpolgármester korábban hangsúlyozta, hogy nincs több türelmi idő, bírságra számíthatnak a vármegyeszékhely belső útjaira szabálytalanul behajtó nehézgépjárművek, melyek súlyosan rongálják az útburkolatot.

A napokban arról érdeklődtünk tőle, hogy a szigorításoknak van-e már hatása, illetve büntetnek-e már.

Határozottan kijelenthetem, hogy január óta láthatóan csökkent a belvárosba hajtó teherautók száma, melyek eddig engedély nélkül közlekedtek útjainkon.

– Tulajdonképpen már legfőképp a szállítólevéllel és a közútkezelőtől beszerzett engedéllyel rendelkező célforgalom mutatkozik a városban. A rendőrök és a közterület-felügyelők gyakoribb és folyamatos jelenléte visszatartó erővel bír. Elterjedt ugyanis a sofőrök között, hogy a rendőrök szabálysértési pontokkal és bírsággal büntetnek, a helyi közterület-felügyelet pedig akár százezer forintos pénzbüntetést is kiszabhat – jelezte.

Szolnok belső útjait tavaly naponta több száz, tizenkét tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjármű használta szabálytalanul.

Az engedély nélküli úthasználatot a tavalyi év végéig büntetlenül, legfeljebb figyelmeztetéssel megúszták a nehézgépjárművek vezetői.

Fejér Andor korábban kifejtette, hogy a város az elmúlt nyolc évben hozzávetőlegesen tízmilliárd forintot költött útfelújításra. A kisebb-nagyobb útjavítások pedig évente mintegy száz-százötven millió forintot emésztenek fel a költségvetésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában