Szoljon podcast

2023.05.19. 19:55

Dávid Mónika: Minden második szülő nem kapcsolja be gyermeke biztonsági övét

A Szoljon.hu podcast legújabb adásában Dávid Mónika rendőr őrnaggyal beszélgettünk, aki az összes frissen vizsgázót szimulátorba ültetné, hogy fizikailag is megérezzék a biztonsági öv fontosságát.

Daróczi Dorottya

Vendégünk: Dávid Mónika rendőr őrnagy

Forrás: Szoljon.hu

Idén Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében indult el az Országos Baleset­megelőzési Bizottság jóvoltából a Csat(t)lakozz névre hallgató országos kampány, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonsági övek használatának fontosságára.

– Egy olyan esettel sem találkoztam, ahol hátrányt okozott volna a biztonsági öv használata – jelentette ki Dávid Mónika. A rendőr őrnagy podcastunkban elmondta, azt is, hogy minden 18 éves gyermeket, aki jogosítványt szerez, beültetné a szimulátorba, hogy megtapasztalják, hogy egy becsapódás az ütközés következtében már 10 kilométer/órás sebességnél is mennyire véd és vigyáz ránk a biztonsági öv.

Hallgassák meg, ahogy vendégünk elmesélni, hogy melyek a leggyakrabban előforduló baleseti tényezők Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, hogyan lehet elérni, hogy minél kevesebb közlekedési baleset történjen, továbbá, hogy az idei évben milyen célkitűzésekkel készül az Országos Baleset­megelőzési Bizottság a lakosság számára. Dávid Mónika rendőr őrnaggyal Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő beszélgetett.

A beszélgetést Spotify és YouTube csatornánkon is meghallgathatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában