Szoljon podcast

2023.05.31. 14:30

Diákok százai teljesítették az izgalmakkal teli sportos kihívást Szolnokon

A vármegyeszékhelyen is csatlakoztak a kihívások napjához. Szerdán egész nap várják a diákokat az Ormos Imre Parkban, ahol aktívan, sportolva tölthetik az időt, teljesítve ezzel a kihívást az év legaktívabb napján.

Rimóczi Ágnes

A gyerekek nagyon élvezték a programot

Fotó: Nagy Balázs

Szerda délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos a szolnoki Ormos Imre Park. Nem, nem iskolakerülés volt a program, hanem azért érkeztek oda a gyerekek, hogy sportoljanak. Csatlakozva a kihívások napjához, a Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület azért szervezte meg ezt a programot, hogy minél több gyerek mozogjon, töltse aktívan az idejét.

– Tavaly rendeztük meg az első kihívások napját, ami nagy sikert aratott, ezért elhatároztuk, hogy idén is csatlakozunk a programhoz. Május utolsó szerdáján, vagyis most 31-én reggeltől estig vártuk azokat a fiatalokat, akik szerettek volna egy kicsit mozogni – mondta el érdeklődésünkre a program lényegét Ádám Csaba. A szervező egyesület vezetője szerint a programhoz tökéletes idő is társult.  

– Örülök, hogy már reggel nyolc óra körül megjött az első csapat és azóta folyamatosan érkeznek – mondta el a helyszínen az esemény délelőttjén.

A második kihívások napja Szolnokon egészen késő délutánig tart, ahol rengeteg mozgásformát kipróbálhatnak a gyerekek. 

– Egyesületünk különböző sportágakat „hozott el”,  lehet kosárlabdázni, mini focikapukra gólt lőni, de lehetőség van röplabdára és a szabadtéri kondipark használatára is. Nagy élményt jelentett a gyereknek a felállított céllövő háló is.

Ottjártunkkor épp egy rögtönzött verseny kerekedett a kassais és fiumeis tanulók között. A kisdiákok közül a Fiumei iskola negyedikese, Czipó Péter bizonyult a legjobbnak, aki aztán a kosárra dobó versenyben is „aranyérmes” lett. 

– Nagyon szeretek sportolni, röplabdázni járok – mondta röviden a fiú két éremmel a nyakában.

Persze nem is a győzelem volt a fontos a kihívások napján, ez esetben valóban igaznak bizonyult, hogy a részvétel a lényeges. És a diákok szép sorban érkeztek, délután már megszámolni sem lehetett a több száz diákot, olyan sokan teljesítették a kihívást, melynek lényege az volt, hogy legalább tizenöt percet sportoljanak.

– Jó látni, hogy a gyerekek nagyon aktívak. A szolnoki gyerekek mellett még Tószegről is jöttek. S nemcsak iskolások, hanem óvodások is részt vettek a programunkon. Igaz, számukra még más a kihívás, ők elsősorban a homokozóban, a hintán és a csúszdán voltak aktívak – tette hozzá Ádám Csaba.

A Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület vezetője hozzátette: a most „beavatott” sporteszközöket. labdákat a parkban hagyják, lehetőséget teremtve arra, hogy azokat a szervezett programokon kívül is lehessen használni, miként azt is megtudtuk, hogy természetesen jövőre is megrendezik a kihívások napját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában