Bemutató

2023.05.18. 10:30

Diplomatavizit a szolnoki helikopterdandárnál

A főtisztek részére dr. Bali Tamás ezredes, a dandár parancsnoka tartott előadást az alakulat szervezeti felépítéséről, rendeltetéséről, feladatrendszeréről és a tervezett fejlesztésekről.

Mészáros Géza

A vendégek megismerkedhettek a helikopterdandárnál rendszeresített repülőeszközökkel

Forrás: Magyar Honvédség

A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárhoz látogattak a közelmúltban a 2023. évi katonadiplomáciai beosztásba készülők – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Honvédség.

A főtisztek részére dr. Bali Tamás ezredes, a dandár parancsnoka tartott előadást az alakulat szervezeti felépítéséről, rendeltetéséről, feladatrendszeréről és a tervezett fejlesztésekről. A bemutatóban külön kitért és részletesen beszámolt az alakulat nemzetközi együttműködéseiről, szerepvállalásairól, valamint a várható új feladatokról.

A szolnoki helikopterbázis korszerű szimulátoraival is megismerkedtek a látogatók
Forrás: Magyar Honvédség

A katonai delegáció a tájékoztató után megtekintette a HCTT (Helicopter Crew Tactical Trainer) harcászati szimulátort, amely a 21. századnak megfelelő szinten biztosítja a helikopter gépszemélyzetek taktikai kiképzését. Ezt követte egy statikus bemutató, amely során a látogatók megismerkedhettek a helikopterdandárnál rendszeresített repülőeszközökkel.

A program zárásaként a leendő attasék ellátogattak a Mi-17 FTD (Flying Training Device) szimulátorba, ahol a részletes tájékoztatót követően működés közben is kipróbálhatták a nemzetközileg is elismert, valósághű képzést biztosító berendezést – közölte a Magyar Honvédség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában