Válságintézkedés

2023.05.30. 17:30

Eddig hatmillió forint értékben árult vagyonából Püspöki önkormányzata

Mint azt korábban megírtuk, traktorokat, pótkocsikat, önöző és-permetezőberendezéseket, továbbá földeket, zártkerteket hirdetett meg az önkormányzat Tiszapüspökiben, még április végén. Az ajánlatokat május 15-ig lehetett megtenni, néhányat ezek közül csütörtöki ülésén fogadott el a képviselő-testület.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A költségvetés stabilitásának megőrzése érdekében hirdetett meg április végén nélkülözhető gépeket, eszközöket, és földeket Tiszapüspöki önkormányzata. Eddig hatmillió forint értékben érkezett érvényes ajánlat, többnyire gépekre és eszközökre – ezeket fogadta el legutóbbi ülésén a település képviselő-testülete. 

Az intézkedési tervünk értelmében döntést hoztuk a beérkező ajánlatokról, a földek és gépek esetében, így a gépek esetében a legjobb ajánlatokat fogadtuk el és hirdetjük meg a nyertest, ezzel hatmillió forintot tudunk a költségvetésbe szerezni, míg földek esetében a 14 hektáros földterületünk szerződéskötés előtt áll 25 millió forintos áron, ezt is elfogadta a testület. A kisebb zártkerteket viszont újra meghirdetjük, mert nem érkezett számunkra kedvező ajánlat. Elkótyavetyélni pedig egyáltalán nem szeretnénk az önkormányzati vagyont 

– hangsúlyozta Bander József polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában