Fejlődés

2023.05.08. 07:20

Esélyes, hogy lesz ATM Tiszajenőn

Ha az egyik banknál kellő számban nyitnak számlát a lakosok, a pénzintézet beüzemelhet egy automatát.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

Jelenleg nem működik bankautomata Tiszajenőn. Virág József polgármestertől azonban megtudtuk, van rá esély, hogy ATM-et telepítsenek. Megkeresték ugyanis a K&H banktól. Ha ugyanis Vezsennyel é Tiszavárkonnyal összefogva, kellő számban nyitnak lakosok számlát a banknál, akkor akkor van rá lehetőség, hogy a pénzintézet a közeljövőben bankautomatát üzemeltessen a településen. Ezzel kapcsolatban július végéig szerdai napokon a bank szakembere a Civil Házban ad felvilágosítást az érdeklődő helyieknek a számlanyitás előnyeiről, módjáról és megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

Virág József polgármester rámutatott, hogy ha ismét lenne pénzfelvételi lehetőség a településen, az nagy segítség lenne a nyugdíjasoknak, sokan ugyanis azért kérték bankszámlára nyugdíjukat, mert így a hónap 12. napjáig megkapják a nyugdíjukat, míg készpénzes fizetés esetén a hónap utolsó hetében jutnak csak hozzá. Jelenleg legfeljebb csak a Coop üzletnél működő postai szolgáltatás révén tudják felvenni járandóságukat, ez a pénzfelvétel azonban nem ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában