Összefoglaló

2023.05.15. 20:00

Félszáznál is több elektromos rollert lopott két férfi Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Egy „hétköznapi” közúti ellenőrzésnek indult az igazoltatás, végül egy közel 10 millió forintos lopás felderítése lett a vége az intézkedésnek. Egy szolnoki és egy újszászi férfi ugyanis az elmúlt egy év során legalább 56 darab LIME e-rollert tulajdonítottak el Szolnok különböző helyeiről.

Poénból hasba ütötte a cimboráját egy férfi Tiszapüspökin, a viccnek azonban komoly következménye lett: a barátnak csak a műtét mentette meg az életét. A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves büntetlen előéletű férfit. Az ítélet jogerős.

Időseket ejtett tévedésbe egy 40 éves Fejér vármegyei nő. A csaló kedvezményes árú ágyneműszetteket kínált megvételre, amivel több mint hárommillió forintot „zsebelt be”. A tizenegy, köztük Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét is érintő tettéért „méretes” büntetést is kaphat, az ügyészség ugyanis vádat emelt ellene.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt héten 13 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, s kezdeményeztek eljárást ellenük. Az egyenruhások 589 gyorshajtót fogtak a vármegye közútjain, valamint 12 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek.

Súlyos balesetet szenvedett egy ittasan motorozó férfi május 12-én, pénteken Szajol belterületén. A férfi a Vörösmarty út kereszteződéséhez érve elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, letért az úttestről és egy közúti jelzőtábla oszlopának ütközött.

Többen is pórul jártak Tiszaföldváron egy helyi autós figyelmetlensége miatt. Egy személyautóval közlekedő nő nem biztosított elsőbbséget az egyik kereszteződésben, emiatt összeütközött egy másik autóval. A két jármű ezt követően egy parkoló autónak és egy villanyoszlopnak ütközve állt meg. Később kiderült, hogy a védett úton haladó autós nem használta a biztonsági övét, így vele szemben is intézkedtek a rendőrök.

Lecsúszott egy konténer az M4-es autóút Budapest és Szolnok közötti szakaszán. A szállítmány felborult, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset. A rendőrség már vizsgálja az esetet.

Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna vármegyei Balassa János Kórházban vasárnap éjjel. A megtámadott dolgozónak esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni.

A Csongrád-Csanád vármegyéhez tartozó Makó járásban dolgozott az az óvónő, aki 2018 és 2021 között mintegy 9 kisgyereket bántalmazott nevelő célzattal. Előfordult, hogy a gyerekek nem fogadtak szót neki, azért többüket felpofozta, vagy megütötte, ahol csak érte a kicsiket, az esetek többségében pedig az óvodások végignézték, ahogyan társaikat bántalmazzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában