Rendezvénysorozat

2023.05.23. 21:53

Fennállásának százhuszadik évfordulóját ünnepli az abonyi iskola

Az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola százhúsz éves jubileumára emlékezett Facebook-posztjában Földi László, Cegléd és térségének országgyűlési képviselője. A honatya felidézte: az évforduló alkalmából programsorozatot szervezett az intézmény.

Hartai Gergely

A 120. jubileumra egész éves rendezvénysorozattal készült az intézmény

Forrás: Földi László országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Százhúsz éves a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – közölte Facebook-oldalán a térség országgyűlési képviselője. Földi László hozzátette, az abonyi intézmény falai között az 1902/1903-as tanévben kezdődött meg az oktatás, a mai főépület alapkövét 1902. május 15-én rakták le. Az iskola 1953-ban vette fel Gyulai Gaál Miklós honvédtábornok nevét. 

– Az elmúlt százhúsz esztendő alatt csak egy dolog nem változott: mindig a gyerek volt a középpontban. A tanároknak, tanítóknak minden időszakban az volt a céljuk, hogy a diákok minél több tudást és szeretetet kapjanak az iskola falai között. A 120. jubileumra egész éves rendezvénysorozattal készült az intézmény – fogalmazott a honatya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában