Galériával

2023.05.29. 07:39

Gyerekeknek rendeztek horgászversenyt Tószegen

A jó idő a tópartra csábította vasárnap a halfogás iránt érdeklődő gyerekeket és kísérőiket.

Kovács Berta

Kicsik és nagyok is jól érezték magukat

Fotó: Kiss János

Már hagyomány, hogy egyéb szórakozási lehetőséggel is színesített horgászversennyel készül a gyereknapra a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület. Idén igazán kegyes volt az időjárás a szabadtéri programokhoz, ez meglátszott a jelentkezők létszámán is. Százhúsz gyermek vállalkozott arra, hogy vasárnap délelőtt a jelképes ötforintos nevezési díj ellenében összemérje halfogó tudását a Csónakázó-tavon.

Már a helyek sorsolása is izgalmasan kezdődött, a kihúzandó számokat ugyanis Sportszeletekre írták fel. Mielőtt pedig a lurkók elfoglalták volna a helyüket a parton, a szervezők mindenkit megleptek egy nem csak horgászeszközöket tartalmazó ajándékcsomaggal.

Szerencsére a halak is mozgolódtak, volt kapás, így a gyerekek nem hiába figyelték az úszót.

A kifogott halak összsúlya alapján három kategóriában – 0-16 éves lány, 0-12 éves fiú és 12-16 éves fiú – hirdettek eredményt. Ezúttal nem csak a dobogósokat, hanem a kategóriák első tíz legeredményesebb lurkója örülhetett valamilyen nyereménynek.

A verseny befejeztével korántsem ért véget a gyereknap. A részvevőket ebéd is várta, édességgel, fagyival megspékelve. De egyéb játékos versenyeken is kipróbálhatták magukat: kötélhúzásban és lufifújásban is összemérhették ügyességüket.

Délután pedig a nap egyik izgalmas fénypontjaként csoportonként vízre is szállhattak a gyerekek, hogy sárkányhajóval szeljék át a tavat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában