Kihívás napja

2023.05.31. 17:30

Éjfélkor nyitották meg a különleges rendezvényt Jászárokszálláson - galériával

Éjfélkor fényjátékkal színesített futással és sétával kezdődött a programsorozat.

Illés Anita

Kicsik és nagyok is élvezték a programot

Fotó: Pesti József

Jászárokszállás idén is csatlakozott a Kihívás Napja programsorozathoz, melynek célja a mozgásra, sportolásra és egészséges életmódra való ösztönzés. 

Szerdára virradóan, még éjfélkor Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester nyitotta meg a rendezvényt a Deák Ferenc Gimnázium udvarán, majd sétával és fényjátékkal színesített futással indult az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport eseménye. A nap folyamán megmozdult a város apraja-nagyja. Az önkormányzat, a helyi intézmények és civil szervezetek, közösségek összefogásával több helyszínen egészen este 9 óráig zajlanak a sportprogramok. 

Az iskolások reggeli tornával kezdtek, de a bölcsőde, az óvoda és az apartmanház idősei is örömmel vettek részt a kihíváson, hozzájárulva a nap céljaihoz. Délelőtt sokan csatlakoztak a babakocsis sétához és a kerékpározáshoz, a strandon pedig úszást biztosítottak a sportolóknak.

 Az örömteli sportolás jegyében a délután is sok mozgást ígér. Az apartmanházban gyógytorna, a gimnázium tornatermében nyugdíjas torna aktivizálta az idősebb korosztályt. A gimi füves területén 15.30-kor örömtánc várja a kihívást keresőket, majd lesz kerékpározás, röplabda és kézilabda mérkőzés, futás, hipp-hopp és az óvodásoknak kismotorozás. 16.30-kor a Peres-tónál Botra fel! nordic walking séta indul. Mindezeken túl egyebek mellett 3-2-1 meridián torna, délutáni babakocsis séta, zumba, rollerezés és görkorcsolyás program, néptánc, foci, mazsorett, jóga, családi vetélkedő, TRX és társastánc is várja a mozogni vágyókat. A vidám záró vonatozás 20.40-kor kezdődik a gimnázium kosárlabdapályáján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában