Esemény

2023.05.29. 10:00

Jeles programokkal indították a Tisza-tó 50. jubileumát

Sokszínű programsorozattal ünneplik az ötvenéves Tisza-tavat szerte a térségben, a rendezvények már az elmúlt héten is javában tartottak.

Köllő Judit

Számtalan látogatót vonzott az idei jubileumi bringatúra

Fotó: Kabát Róbert

Mint ismert, 1973. május tizenhatodikán ünnepélyes keretek között avatták fel a kiskörei vízlépcsőt

Az építmény napra pontosan ötven évvel ezelőtti átadásának tiszteletére emléktáblát készítettek, melyet a Kiskörei Szakaszmérnökség igazgatási épülete előtti parkban avattak fel május tizenhatodikán.

Az ünnepségsorozat keretében nyitotta meg kapuit az Évezredes időutazás a Tisza-tó körül című kiállítás is. A tárlattal nyár végéig találkozhatnak az érdeklődők Kiskörén, a Ring-a-tó Szolgáltató- és Rendezvényházban, illetve a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének épületében.

Népszerűnek bizonyult a „Tisza-tó 50 – jubileumi bringatúra” is, melyet az elmúlt hétvégén rendeztek. A tó fejlődéséért dolgozó állami és civil szervezetek, vállalkozások, illetve önkormányzatok képviselői, valamint a politikai döntéshozók több mint tíz éve kerekezik körbe a tavat az év ezen idő­szakában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában