Összefoglaló

2023.05.29. 20:47

Jól telt a Pünkösd a Jászkunságban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Napokon át néptáncosok lepték el Szolnok utcáit. Közel nyolcszázan léptek fel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és a Szigligeti Színházban. A XXVI. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál pénteken nyitotta meg a kapuit.

Kedden csak a szolnoki Ady Endre úti kormányhivatalban lehet gépjárművel kapcsolatos ügyeket intézni.

Vasárnap gyermeknapi horgászversenyt rendezett a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület.

Már fotózza a gyorshajtókat a beélesített Kertész úti Trafibox Szolnokon.

Egy több gyermeket nevelő család otthona vált lakhatatlanná Szolnokon. Lángok csaptak fel egy Perczel Mór utcai házból pénteken este.

Tündérfesztivállal kedveskedett a gyermekeknek a Tisza Placc Kézműves Piac a Tisza-parton, ahol reggel kilenc órától várták az érdeklődőket.

Lengőrúd és művészi karika gyakorlatával is kvalifikálta magát Rauschenberger Nikolett, a Rúdsport és Légtorna Stúdió Szolnok vezetője az októberi világbajnokságra. Bár eredetileg nem tervezte, hogy elindul az idei próbatételen, végül mégis a nevezés mellett döntött. A pontszámai alapján lengőrúd sport kategóriában jelenleg a világranglista első helyén áll.

Negyedik önálló kiállítását rendezhette meg Prágában, a Liszt Intézet Magyar Kulturális Központban a szolnoki születésű alkotó, Ádám Adrienn. A pillanat varázsa című tárlat válogatás a Magyarországon készített különleges fotóiból. Csehországi képmustrája apropóján a Damjanich János Múzeum munkatársával beszélgettünk.

Kutatásokkal vizsgálják a Rákócziújfaluban kialakított víztározó pozitív hatásait, a megoldási javaslatokkal kapcsolatban konferenciát is tartanak.

Interaktív bábszínház, Rutkai Bori Banda koncert, kézműves- és játékprogramok színesítették a városi gyermeknapot vasárnap Jászberényben. A Főnix Műhelyházban játékudvart alakítottak ki, ahol a szervezők élményekben gazdag szórakozási lehetőséget biztosítottak a családoknak. A nap egyik legizgalmasabb programja a Lumina Cornu Szerepjáték Klub sárkánymentő 3+1 kalandpróbája volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában