Támogatás

2023.05.14. 15:30

Közel egy tonna élelmiszert ajánlottak fel Szolnokon egy akció során

Két napon át gyűjtöttek adományokat a kis pénzből élők támogatására. A vásárlók adakozó hajlamára számítottak.

Kovács Berta

Szolnokon is zöld mellényes önkéntesek várták a felajánlásokat

Forrás: Beküldött fotó

Közel ezer kilogramm, rászorulóknak szánt adományt gyűjtöttek Szolnokon a kétnapos, szombat estig tartó akcióban az önkéntesek.

A Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtés május 12-13-án zajlott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, az ország 115 településén, összesen 200 Tesco és az ALDI áruházban. Az adományokat az élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehetett leadni a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon.

A vásárlók felajánlásaikkal a közvetlen környezetükben élő nehéz sorsú embereket segítették. Az összegyűjtött adományokat az élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz.

Szolnokon két Tesco áruházban végzett adománygyűjtést az élelmiszerbank vármegyei koordinátora, a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat.

– Az élelmiszerek drágulása még mindig megnehezíti az életünket. Ennek terheit a kisebb keresetű családok lényegesen jobban megérzik, mert ők a jövedelmük nagyobb hányadát fordítják élelmiszerre. A rászorulók részére leginkább a rizs, a hús- vagy készételkonzervek, a szószok-mártások, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, az édesség és a további hűtést nem igénylő termékek jelentik a legnagyobb segítséget – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke.

Hozzátette, a két nap alatt közel egy tonna élelmiszert gyűjtöttek össze, legtöbben tésztát ajánlottak fel a jótékony célra. Az adományokat hamarosan ki is osztják ügyfeleiknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában