Galériával

2023.05.04. 19:58

Közel kétszáz diák vonult a bolondballagáson, átvették az Új Néplap Osztálynaplóját is – videóval

Idén is a város több helyszínén tartottak programot a végzős tanulóknak. Az eseményen elsőként Fejér Andor alpolgármester köszöntőjét követően fát ültettek a Tisza-híd lábánál található Végzős diákok parkjában.

Köllő Judit

Jó hangulatban telt a bolondballagás

Fotó: Mészáros János

– Ha végignézünk ezen a helyszínen, több évre visszatekinthetünk, hiszen számtalan alkalommal ültettünk fákat a város végzőseivel – kezdte mondanivalóját az alpolgármester. 

– Bízom benne, hogy ez a díszcseresznyefa egy olyan közös emlék lesz a tanulóknak, melyre mindig büszkén fognak visszagondolni. Kívánom, hogy szép emlékként őrizzék meg a szívükben Szolnokot, az iskolát, pedagógusaikat és az itt töltött éveket.

Az ünnepségsorozat második állomásaként a Kossuth téren bolondballagással készültek az idén érettségizők. Itt közel kétszáz tanuló bújt különböző jelmezbe, így búcsúztatva középiskolás éveit. A Verseghys diákok ókori római öltözéket, a Magiszteresek talárt, a Közgések pedig fürdőruhát öltöttek magukra. A zsűri döntése alapján idén a legkreatívabb iskola az ókori rómaiaknak öltözött Verseghy volt.  

Az eseményen Barabás Botond, a Szigligeti Színház igazgatója Betlehen Gábor szavaival búcsúztatta a végzősöket. 

– Menjetek, gyűjtsétek össze a tudást, majd hozzátok haza és építsük együtt a várost – kérte Barabás Botond. – Csodálatos emlékeket idéz fel bennem a fiatalok jókedve és bohósága, kérem, hogy őrizzék meg ezt bármilyen helyzetben – tette hozzá.

Utolsó állomásként a végzősök a Hild téren találkoztak, ahol az osztályok képviselői átvehették az Új Néplap által készített Osztálynaplókat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában