Ajánló

2023.05.11. 15:00

Megannyi programmal készülnek májusban a Tisza-tó 50. jublieumára

Májusban ünnepli a Tisza-tó fennállásának 50. születésnapját. A jeles alkalomból számtalan eseménnyel készülnek a térségbe látogatók számára, így ebben a hónapban sem maradnak programok nélkül.

Köllő Judit

A Tisza-tó

Fotó: Ujvári László

A Madarak és Fák napja alkalmából május 13-án reggel kilenctől Tisza-tavi Vízisétány túrára hívja a Hortobágyi Nemzeti Park az érdeklődőket. 

Május 15-én hétfőn díjmentes szakvezetéssel egybekötött 1,5 órás túra indul a poroszlói Fűzfa Kikötőnél található Tisza-tavi Vízisétányon. Ezen a napon minden belépőjegy árából 50% kedvezményt biztosít a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. 

A kultúrát kedvelők figyelmébe ajánljuk a május 15-én tíz órakor nyíló Évezredes időutazás a Tisza-tó partján című kiállítás megnyitóját, melynek helyszíne a kiskörei Ring-a-tó Szolgáltató és Rendezvényház.

Május 16-án ünnepli 50. jubileumát a Tisza-tó, amelynek alkalmából délelőtt 10-től 13-ig vízügyi szakmai konferencia és emléktábla avatásra hívják az érdeklődőket a kiskörei Ring-a-tó Szolgáltató és Rendezvényházba.

Országos Rendőrségi Tisza-tó körüli Futóbajnokságot is szerveznek május 17-én, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságok közös szervezésében zajlik az országos rendőrségi váltófutó csapatverseny, amelynek helyszíne az Albatrosz Kikötő.

Május 20-án a bringásoké a főszerep a Tisza tavi Kerékpáros Centrumban. A helyszínen Tisza-tó 50. jubileumi bringatúra és videofilm bemutatót tartanak az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában